Újabb részletek derültek ki az óbudai közterület-felügyelőt elgázoló férfiról

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Borbély Fanni

2021.július.22 - 09:20

Lábbilincset kapott és bűnügyi felügyeletbe került az a 22 éves ámokfutó, aki elgázolt egy közterület-felügyelőt Budapesten. A férfi gázt adott, majd a közterületessel együtt, aki a motorháztetőre került, elhajtott. Információink szerint a férfi, akinek soha nem volt jogosítványa, beismerte tettét, viszont azt mondta, megijedt, ezért adott gázt és ütötte el a férfit.

Autóval vitték el a bíróságról a 22 éves ámokfutót, aki először elütött, majd 50 méteren át a motorháztetőn vitt magával egy közterület-felügyelőt a III. kerületben. Tiltott helyen parkolt, ezért ellenőrizni akarták, ő azonban nem akarta odaadni az iratait.

Gázt adott, majd elütötte az egyik közterület-felügyelőt, aki megsérült a fején, a lapockáján, a bal könyökén és mindkét térdén is. A férfi azt mondja, felkerült a motorháztetőre, ahol sikerült megkapaszkodnia. Az ámokfutó ekkor gyorsított és a férfivel a motorháztetőn behajtott az egyik mellékutcába.

A jármű vezetője intenzíven gyorsított, majd egy 50 méteres szakasz megtétele után egy jobb-bal irányú hirtelen irányváltással lelökte a közterest a motorháztetőről, aki végül a betonon landolt.

A Tények úgy értesült, hogy a férfinek soha nem volt jogosítványa, ennek ellenére rendszeresen vezet, emiatt pedig már több büntető és szabálysértési ügye is volt már. Ezt a bűncselekményt is eltiltás hatálya alatt követte el, tettét azonban elismerte, de azt mondta megbánta, megijedt és ezért adott gázt.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, ugyanis a korábbi ügyei miatt jelenleg is fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság azonban ennél enyhébb kényszerintézkedést ítélt meg, így egy nyomkövetőt kapott, ám később akár 7 év börtönre is ítélhetik.