Clouds
21 Budapest
Dollár
355,90 Ft
Euró
386,69 Ft
Font
436,86 Ft
Bitcoin
26,793 $

Hosszas huza-vona után sor kerül az év bokszmeccsére

TÉMÁK:
#Boksz
Fotó: Tyson Fury brit ökölvívó, a Bokszvilágtanács, a WBC világbajnoka ünnepel, miután legyőzte az amerikai Deontay Wildert a Las Vegas-i T-Mobile Arénában tartott nehézsúlyú profi ökölvivő világbajnoki címmeccsen 2021. október 9-én. Fury ismét legyőzte Deontay Wildert és megtartotta a WBC világbajnoki övét. MTI/EPA/Etienne Laurent
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Létrejött a megegyezés a felek között, így minden akadály elhárult a Tyson Fury Olekszandr Uszik címegyesítő világbajnoki meccs megrendezése előtt.

A Reuters értesülései szerint Uszik ügyvédje jelezte, rendezték az anyagi jellegű vitákat, így sor kerülhet a címegyesítő mérkőzésre, amelyet április 29-én rendeznek majd a Wembley stadionban.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Uszik jelenleg a Boksz Világszövetség, a Nemzetközi Bokszföderáció, a Boksz Világszervezet és a Nemzetközi Bokszszervezet világbajnoka is, míg Fury a Boksz Világtanács címvédőjének tarthatja magát. A szabályok szerint a meccs győztese a nehézsúly vitathatatlan bajnoka lesz, ez pedig egy olyan cím, amelyet legutóbb Lenox Lewis mondhatott el magáról, előtte pedig mindössze négyen büszkélkedhettek el vele.

Problémás pénzügyek

Az elmúlt hónapokban több forgatókönyvet is lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogy miért késik a mérkőzés megrendezésének bejelentése, és ezek jellemzően mind az anyagiakról szóltak.

Végül Uszik beleegyezett abba, hogy 70:30 arányban osztozzanak a nyereségen a brit javára, ám ezzel egyidőben egy kérést is intézett ellenfeléhez, ugyanis szeretné, ha Tyson a saját részéből egymillió fontot adományozna Ukrajnának – azt egyelőre nem tudni, hogy a brit ígéretet tett-e a kérés teljesítésére.