Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,41 Ft
Euró
393,10 Ft
Font
459,80 Ft
Bitcoin
66,901 $

A Hillsborough-tragédián gúnyolódtak az Arsenal drukkerei, saját klubjuk is elítélte őket

Három Arsenal szurkolót tiltottak el a tragédiával kapcsolatos megnyilvánulásaik miatt.

MTI/EPA/ANDY RAIN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A klub is egyetértett a bíróság döntésével, miszerint hároméves eltiltást kapott az a három Arsenal drukker, akik még januárban, a Liverpool elleni, Emirates stadionban lejátszott FA-kupa mérkőzésen gúnyolódtak a 35 évvel ezelőtti tragédián – számolt be róla az ESPN.

„Határozottan elítéljük ezt a visszataszító viselkedést” – áll az Arsenal csütörtöki közleményében. „Szorosan együttműködtünk a rendőrséggel a gyors fellépés érdekében, és üdvözöljük a kiosztott büntetést” – fogalmaztak. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Az 1989-es, tragikus esemény a Hillsborough stadionban történt, a Liverpool FC – Nottingham Forest FA-kupa elődöntő során, miután a túlzsúfolt szektorokban nekinyomták a szurkolókat a pályát és a lelátót elválasztó vasrácsnak. A helyszínen 97 ember vesztette életét, további 700-an pedig megsérültek.

Nem a januári volt az egyetlen olyan alkalom, amikor a tragédia kapcsán visszataszító rigmusokat skandáltak az angol drukkerek. A manchesteri rendőrség épp a héten emelt vádat a Manchester United egyik szimpatizánsa ellen, aki a Liverpool elleni FA-kupa negyeddöntő során elkövetett, hasonló megnyilvánulása miatt áll majd bíróság elé.