Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Súlyos rendbontás történt a Puskás Arénában, szurkolókat tiltottak ki a stadionból

48 fővel szemben emeltek vádat, videó is készült a botrányos esetről.

MTI/Vasvári Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség 45 férfival és 3 nővel szemben emelt vádat, mivel a Puskás Arénában 2021-ben megrendezett Eb-mérkőzéseken műanyagpoharakat, valamint egy égő pirotechnikai eszközt dobtak be a pályára, többen pedig be is rohantak a játéktérre.

A vádlottak a 2021. június 15-én megrendezett Magyarország – Portugália, 2021. június 19-én lebonyolított Magyarország – Franciaország és a 2021. szeptember 2-án lezajlott Magyarország – Anglia futballmérkőzéseken vettek részt, néhányan közülük több meccsen is ott volt. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Mint a vádiratban szerepelt, viselkedésükkel átlépték a szabályszerű szurkolás kereteit, ezért őket a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségével, illetve bűntettével vádolta meg – számolt be honlapján az incidensről az Ügyészség.

A kerületi ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon döntést, melyben pénzbüntetést, valamint eltiltás kiszabását kérték. A bíróság végül gyorsított eljárás keretei között hozta meg az ítéletet.

Ennek alapján a rendbontókra 182-től 440 ezer forintig terjedő pénzbüntetést szabtak ki, és 1 évre eltiltották őket a futballmeccsek látogatásától. Több vádlott részletfizetést kért, voltak továbbá olyanok is, akik a tárgyalás megtartását kérték.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.