Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Hét évet kapott az a férfi, aki egy üvegdarabbal szúrta hasba testvérét

Az incidens 2020 októberében történt, miután a felek italozás közben előbb veszekedni, majd verekedni kezdtek.

Fotó: Unsplash
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Hét év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki három évvel ezelőtt életveszélyesen megsebesítette a testvérét egy üvegdarabbal – írta meg a 24.hu az ugyeszseg.hu beszámolója alapján.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a testvérek italozás közben összevesztek, majd verekedni kezdtek. Lakótársaik szétválasztották, és külön szobába vitték őket, a vádlottól pedig egy bicskát is elvettek. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A sértett azonban a fivére után ment, tovább folytatták a verekedést, s közben egy borosüveget is eltörtek. Az elkövető felvette a földről a törött üveg nyakát, majd azzal közepes erővel hasba szúrta a testvérét.

Orvosi beavatkozás nélkül meghalt volna

A lakótársak észlelték a történteket, ezért azonnal értesítették a mentőket, akik a sérültet kórházba szállították. A megszúrt férfi életveszélyes sérülést szenvedett, s orvosi beavatkozás nélkül meghalt volna.

Mint kiderült, a férfi hét évet kapott elsőfokon. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője fellebbezett. Kiemelték, a másodfokú bíróság a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértve, helybenhagyta a férfi büntetését.

Korábban hasonló esetről számoltunk be, amely júliusban, egy Gatwickből St Luciára tartó járat fedélzetén történt. A szemtanúk szerint férfi utasok egy csoportja nőket zaklatott a gépen, két fő pedig annyira összeveszett, hogy az egyikük törött borosüveggel szúrta le a másikat.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.