Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,122 $

Gyúrás közben csapott le rá a TEK, a börtönben folytathatja az edzéseket

Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A TEK ezúttal is gyors és hatékony munkát végzett, a 46 éves tolvaj pedig már rácsok mögött van.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogtak el egy 46 éves férfit, aki hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a lopás miatt rá kiszabott héthónapnyi börtönt – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken az MTI-t.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

 A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek. A hamis igazolás kiállítására végül nem volt szükség, mivel a férfi antigéntesztje pozitív eredményt mutatott – tájékoztatott a BRFK.

A büntetés-végrehajtási intézetbe idén februárban esedékes bevonulást a férfi ismét pozitív teszteredménnyel akarta elhalasztani. Ekkor az ismerőse egy koronavírussal fertőzött beteg pozitív mintáját szerezte meg és adta át édesanyjának. A szűrőponton további százezer forintot fizetett ki a férfi a nőnek azért, hogy a pozitív Covid-teszt eredményét regisztrálja a központi nyilvántartásban – írták.

A TEK március 17-én egy konditeremben fogta el a 46 éves férfit, majd lefoglaltak tőle – a nevére kiállított hamis Covid-teszt mellett – több mobiltelefont, hatszázezer forintot, 820 eurót, valamint különböző kábítószergyanús anyagokat, amelyek miatt külön eljárás indult.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli vesztegetés bűntette miatt, és beismerő vallomást tett. Jelenleg korábban kiszabott büntetését tölti. A bűncselekmény másik két résztvevőjét a rendőrök május 18-án elfogták, majd a fiatal férfit kétrendbeli, bűnsegédként elkövetett vesztegetés, az anyját pedig kétrendbeli vesztegetés elfogadása megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek – áll a közleményben.

(MTI)