Az élelmezésbiztonság növelése a cél, az ENSZ főtanácsadója kiemelte a kezdeményezés fontosságát.
Európai kutatók egy korábban soha nem látott képet tártak fel az általunk elfogyasztott ételek éghajlati hatásairól, az élelmiszerek előállításától egészen elfogyasztásukig.
A vasárnapi német helyhatósági választásokon Baden-Württemberg tartományban egy érdekes csoportosulásra bukkanhatunk, amely reményei szerint magához tudja csalogatni a Zöld Párt kiábrándult szavazóit és az első szavazókat.
Hamarosan megkezdheti az együttműködést a növényi alapú élelmiszereket gyártó Meatless Farm és a legendás spanyol focicsapat, a Real Madrid, hogy együtt hívják fel a figyelmet az étrendünk megváloztatásának egészségügyi és környezetvédelmi jótékony hatásaira.
Tavaly októberben lángra lobbant Haruo Kataoka, Fukusima városvezetőjének háza, miután az egyik lakos megelégelte, hogy a polgármester az atomkatasztrófa utáni szemét elszállításának problémakörével foglalatoskodott.
Az ENSZ legutóbbi jelentése szerint az egy évtizede történt atomkatasztrófa valójában nem volt befolyással a környékbeli lakosok egészségügyi állapotára.
A legújabb adatok alapján Francia Polinéziában az 1966-tól 1996-ig tartó nukleáris tesztelések során szinte az egész lakosságra kihatással voltak a folyamatok.
Súlyos ökológiai katasztrófa fenyegeti az Egyesült Királyság partvidékét, ami a klímaváltozásra is jelentős hatással lehet.
A legfrissebb adatok alapján riasztó képet kapunk a trópusi esőerdők helyzetéről, az elmúlt években ugyanis az emberek vagy teljesen megsemmisítették, vagy jelentősen hozzájárultak az esőerdők pusztításához, melyek egyébként a klímaváltozás legfontosabb természetes pufferei.
Környezetvédelmi problémákat okoznak a tavaly lemészárolt nyércek Dániában.
Amíg az étteremből rendelt vacsoránkat esszük, a maradék kaja tönkremegy a hűtőben. Sokak számára ismerős szokás ez, ami hozzájárul az ételpazarláshoz óriási mértékéhez is.