Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

A növényi alapú étkezés népszerűsítésébe kezd a Real Madrid

Hamarosan megkezdheti az együttműködést a növényi alapú élelmiszereket gyártó Meatless Farm és a legendás spanyol focicsapat, a Real Madrid, hogy együtt hívják fel a figyelmet az étrendünk megváloztatásának egészségügyi és környezetvédelmi jótékony hatásaira.

Sport

Kornis Vivien

Szerkesztő

Összeállt a Real Madrid és a brit Meatless Farm, hogy együttműködve a fenntartható növényi táplálkozást népszerűsítsék. A zöldborsófehérje-alapú élelmiszereket előállító cég és a legendás focicsapat közös célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a húsfogyasztás mértékének csökkentése pozitív környezeti hatással jár, és a növényi alapú értendre és a sportolói teljesítményre koncentrálnak majd.

A Real Madrid táplálkozástudósa hamarosan megkezdi a munkát a Meatless Farmmal, hogy bemutassák, a teljesítményalapú étrenden belül hogyan működhet a növényi alapú táplálkozás. A labdarúgó klub játékosai megosztják majd az élményeiket a húsfogyasztás csökkentéséről és a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezéséről a mindennapjaik során, mind környezetvédelmi, mind személyes teljesítményük javítása érdekében.  Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

Morten Toft Bech, a Meatless Farm alapítója a FoodIngredientsFirstnek elmondta, hogy a világjárvány kirobbanása óta különösen megnőtt a széles nyilvánosság egészségtudatossága, ezzel pedig a növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet. Hozzátette: a különböző lezárások alatt a fogyasztók sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a vásárlási szokásaikra és arra, hogy ez milyen hatással van a környezetre.

A Real Madriddal való közös munkával hatalmas mennyiségű embert érhet el a Meatless Farm, a céljaik eléréséhez pedig éppen a nyilvánosság megszólítására van szükség, hiszen a világ étkezési szokásainak széleskörű megváltoztatása nem sikerülhet máshogy. Ráadásul arra is figyelmet fordítanak, hogy a globális szintű élelmiszerellátási rendszer mely területeken szorul fejlesztésre, mivel a hús- és tejipar környezeti hatásai miatt folyamatosan változik a kereslet, amit nehezen követ le a szektor.

A Real Madrid egyébként nemrég az első focicsapatként csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Global Compact programjához, amely egy önkéntes alapú, vállalati fenntarthatóságról szóló kezdeményezés, valamint az ikonikus madridi Santiago Bernabéu stadionjuk felújításával azt is vállalták, hogy a pálya földjét hatékonyabbá és környezetbarátabbá teszik. 

Túl kell lépnünk a vegetáriánusokon és a vegánokon a húsfogyasztásukat csökkentők felé, és a foci a legnépszerűbb sport a világon, a Real Madrid pedig a legünnepeltebb csapatok egyike. Fontos megjegyeznünk, hogy a klub egyetért az elveinkkel és az általunk képviselt értékekkel, és ez az, ami a közös küldetésünket olyan erőssé teszi – a csapat a vezető szerepet tölt be a fenntarthatóság népszerűsítésében, és a rajongóik kifejezetten érdeklődnek az egészség és a környezetvédelem iránt

– magyarázta Bech. Hozzátette, hogy a fogyasztók étkezési szokásainak megváltoztatása nem lehetséges egyik napról a másikra, ezért arra fogják felhívni a figyelmet, már annak is óriási pozitív hatása lehet a bolygónkra, hacsak heti egy vagy két alkalommal a növényi alapú élelmiszereket választjuk.