Miközben a magyar társadalom legnagyobb része kész környezetbarátabb módon élni, a húsfogyasztás csökkentésére már nemigazán nyitottak az emberek.
A takarmány árának növőekedésével elkerülhetetlennek látják a szakemberek a húsipari termékek drágulását is.
Egy újabb kutatás eredményei megerősítették, hogy a vörös és feldolgozott húsok nagyobb mennyiségben történő fogyasztása több területen is a szív- és érrendszer egészségének romlásához vezet.
A Leedsi Egyetem kutatócsoportja 500000 ember adatait vizsgálva arra jutott, hogy már napi 25 gramm feldolgozott hústermék elfogyasztása – ez egy szelet baconnel egyenlő – 44%-kal növelheti a demencia kialakulásának esélyét.
Hamarosan megkezdheti az együttműködést a növényi alapú élelmiszereket gyártó Meatless Farm és a legendás spanyol focicsapat, a Real Madrid, hogy együtt hívják fel a figyelmet az étrendünk megváloztatásának egészségügyi és környezetvédelmi jótékony hatásaira.
Brazília és Kolumbia őslakosai pert indítottak a francia székhelyű Casino kereskedelmi csoporttal szemben Franciaország bíróságán szerdán, amiért olyan marhahúst forgalmaz az üzletlánc, amely az amazóniai esőerdő kiírtásáért felelős farmokról származik.