Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fidesz: Karácsony vállalja a felelősséget a baloldal külföldi támogatása miatt!

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester (j) érkezik a Fővárosi Közgyűlés ülésére a Városházán 2023. január 25-én. MTI/Kovács Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Fidesz-KDNP hangsúlyozta, Karácsony Gergely vállalja a felelősséget a “dollárbaloldal” külföldi támogatása miatt.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja a felelősséget a “dollárbaloldal” külföldi kampánytámogatása miatt.

Wintermantel Zsolt a videóban úgy fogalmazott: Karácsony Gergely megint nem fejtette ki az igazság minden részletét, sőt saját magával is ellentmondásba került. A főpolgármester tavaly azt nyilatkozta a sajtó előtt, hogy a baloldal nem kapott külföldről támogatást.

“A dollárbaloldal azóta lebukott és kiderült – titkosszolgálati jelentés szól róla -, hogy több mint négymilliárd forinttal támogatták a kampányukat” – mondta Wintermantel Zsolt.

Hozzátette: az egyik főszervező az a Korányi Dávid volt, aki Karácsony Gergely személyes jóbarátja és közvetlen munkatársa volt a Főpolgármesteri Hivatalban, és akit “a budapesti adófizetők pénzéből fizetett” Karácsony Gergely.

A politikus a főpolgármesternek azt üzente, hogy itt az ideje, hogy vállalja a felelősséget: “ne sunnyogjon tovább, ha volt bátorságuk elfogadni a külföldi támogatást, akkor annak felelősségét is vállalják.”

(MTI)