Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Három férfi 11 napon át vesztegelt egy hajó kormánylapátján – túlélték

Fotó: Unsplash/Fredrick Filix
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A három potyautas 11 napot élt túl a Nigériából a Kanári-szigetekre tartó hajó kormánylapátján megbújva.

A spanyol parti őrség mentette ki azt a három férfit, akik egy Nigériából a Kanári-szigetekre érkező tartályhajón vesztegeltek úgy, hogy a hajó kormánylapátján egyensúlyoztak (!), közvetlenül a víz felett.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A Guardian jelentése szerint a spanyol parti őrség hétfőn tett közzé egy fotót a potyautasokról a Twitteren, akik az Alithini II olaj- és vegyianyag-szállító tartályhajó kormánylapátján csücsültek.

A máltai zászló alatt közlekedő tartályhajó hétfő délután kötött ki a Gran Canaria-i Las Palmasban, miután 11 napon át hajózott a nigériai Lagosból: miután megmentették a férfiakat, a kikötőbe szállították őket, majd kiszáradás és hipotermia miatt orvosi ellátásban részesítették őket.

Noha ez a történet happy enddel zárult, ez egyáltalán nem jellemző a három férfihoz hasonló potyautasokra: az Észak-Afrikából a Kanári-szigetekre történő életveszélyes utazások száma 2019 óta drámaian megnövekedett.

2020-ban például négy ember egy Lagosból érkező tankerhajó kormánylapátján bújt meg; ők 10 napot töltöttek kegyetlen körülmények között a vízen. Éves szinten azonban több ezer ember hal meg az ehhez hasonló életveszélyes utak során.