Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Fehéroroszország a katonai felszerelés és a biztonsági erők mozgatására készül

Fotó: A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen katonai helikopterrel érkeznek az ukrán delegáció tagjai az ukrán-orosz tárgyalásokra a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Belta
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Emiatt egyes közutakon, közterületeken korlátozhatják a forgalmat, de arról egyelőre nincs információ, hogy az ország mely részei lehetnek ebben érintettek.

A BelTA állami hírügynökség jelentése szerint Fehéroroszország szerdán és csütörtökön a katonai felszerelés és a biztonsági erők mozgatására készül, hogy ellenőrizze az esetleges terrorcselekményekre adott válaszlépéseit.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Az ország biztonsági tanácsa által kiadott közleményben azt is megerősítették, miszerint a művelet következtében egyes közutakon, közterületeken korlátozhatják a forgalmat, de arról egyelőre nincs információ, hogy az ország mely részei lehetnek ebben érintettek.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök többször is hangsúlyozta, hogy nem avatkoznak be az orosz-ukrán konfliktusba, emellett a háború elején mindössze arra adtak engedélyt az oroszoknak, hogy az országukban állomásozzanak – írta a Sky News.

Ukrajna korábban arra figyelmeztetett, hogy Moszkva a fehérorosz csapatokkal közös inváziót tervezhet a fehérorosz-ukrán határszakaszon, ugyanis Oroszország az utóbbi időben katonák ezreit telepítette a térségbe.

Mindemellett számos közös hadgyakorlatra is sor került, a múlt hét folyamán pedig az orosz és a fehérorosz védelmi miniszter folytatott megbeszéléseket a katonai együttműködés ügyében.