Emberrablás Budapesten, húszmillió forintos váltságdíjat kértek

Fotó: police.hu
not image

Hujber Dávid

2021.április.16 - 07:06

Rendőrkézre került az egész banda, akikről videós felvételeket is közölt a rendőrség. Húszmilliós váltságdíjat követeltek, de már rácsok mögött vannak.

A police.hu beszámolója szerint a fővárosi nyomozók összesen hat embert gyanúsítanak azzal, hogy 2020 nyarán elraboltak egy vállalkozót, akit még össze is vertek. Összesen húszmillió forintot követeltek érte, de nem jártak sikerrel.

Négy férfit már korábban őrizetbe vettek az ügy kapcsán, a két utolsó gyanúsított egyikét március 19-én fogták el, a másikat Olaszországból hoztak vissza Magyarországra. Az emberrablók június 6-án délelőtt hajtották végre az akciót, amikor a vállalkozót autóba tuszkolták a zuglói lakásánál.

Ezt követően egy XVII. kerületi műhelybe vitték, ahol eltörték a lábát és több más csontját is. Az életveszélyes bántalmazás és fenyegetések ellenére sem kapták meg a pénzt, így másnap elengedték a vállalkozót.

Összeverte volt barátnőjét egy férfi, amiért a nő szakított vele

A sérült a rendőrség kérdésére először azt mondta, motorbalesetet szenvedett, de a bizonyítékok nem ezt támasztották alá, és végül elmondta az igazságot. „Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya emberrablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást. A bűncselekménnyel gyanúsítható 46 éves B. Györgyöt, 33 éves Sz. Zsoltot, 25 éves M. Tamást július 9-én fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai.”

„A 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot adtak ki, de a férfi nem várta meg, hogy a rendőrök kopogtassanak nála, július 14-én inkább feladta magát.” – olvasható a közleményben.

„A nyomozás adatai szerint a bűncselekményben még ketten vettek részt, ellenük is körözést adott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A 47 éves V. Ákost 2021. március 19-én a IX. kerületben fogták el a Felderítő Főosztály munkatársai. A 40 éves B. Zoltánt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály közreműködésével, európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el. A férfit április 14-én éjszaka hozták Budapestre, a BRFK nyomozói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, majd őt is őrizetbe vették.”