Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

Megijedtek az embercsempészek, kiugrottak a mozgó autóból, majd a síneken hagyták a Mercedest

Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrök ellenőrzés céljából meg akarták állítani az illegális bevándorlókat szállító autót, ám ők annyira megijedtek, hogy a mozgó autóból kiugorva menekültek el az egyenruhások elől, az autót pedig a síneken hagyták.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két moldáv állampolgárral szemben. Az elkövetők 2021. október 2-án hét migráns szállítása közben elmenekültek, majd a külföldieket szállító gépkocsit a vasúti síneken hagyták.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A vádirat szerint az egyik férfi az öt fő szállítására alkalmas személygépkocsiba felvett három szír és négy szomáliai menekültet, akik közül négyen a hátsó üléseken, hárman a belülről nem nyitható csomagtartóban fekve utaztak.

A menekültek a sötét, levegőtlen csomagtartóban több órán keresztül megállás nélkül tartottak ausztriai úti céljuk felé. A férfi társa egy másik autóban, azt kevéssel megelőzve közlekedett, és útközben telefonon tartották a kapcsolatot.

A rendőrök a menekülteket szállító gépkocsit ellenőrizni akarták, azonban a vádlott nem állt meg, hanem Adonyban, a vasúti sínek előtt a mozgó járműből kiugrott és elmenekült. A mozgásban lévő autó a migránsokkkal a sínekre gurulva állt meg.

A helyszínről elmenekülő embercsempészt a társa felvette, majd őket a rendőrök Ráckeresztúr térségében elfogták. A rendőrök a menekülteket szállító gépkocsit a vasúti sínekről eltávolították.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben börtönbüntetés kiszabását, Magyarország területéről való kiutasításukat, valamint a letartóztatásuk fenntartását indítványozta.