Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

6000 hektáros területen építheti fel utópisztikus kisvárosát Elon Musk

TÉMÁK:
#Elon Musk
Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A legújabb hírek szerint a milliárdos vállalkozó újabb nagy projektbe vágná a fejszét és egy várost építene a Tesla, a SpaceX és a Boring Company gyárainak közelébe.

A tervekről a The Wall Street Journal rántotta le a leplet, amelynek munkatársai okiratokat és földhivatali dokumentumokat is elemeztek, miközben több földtulajdonossal és ingatlanügynökkel beszélgettek.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Ezen beszélgetésekből úgy tűnik, egyfajta texasi utópiát hozna létre Musk, ahol a közelben lévő gyárak dolgozói élhetnének.

Úgy tudni, a cégvezető a Snailbrook nevet adná a kisvárosnak, amely Bastrop megyében, Austintól 56 kilométernyi távolságban helyezkedne el. A név egyébként sokak számára ismerős lehet, ugyanis ezt a nevet kapta az alagútfúró vállalat, a Boring Company “kabalája” is.

Kanye West és Grimes is bekerült a körbe

A The Wall Street Journal egy tudja, a város tervezésében Musk gyermekének anyja, Grimes és a magát ma már csak Ye-nek nevező Kanye West illetve annak építésze is részt vesz. A lap írása szerint tavaly több megbeszélésre is sor került, melyeken ötleteket osztottak meg egymással és maketteket is készítettek, ám konkrét tervek még nem készültek.

A texasi törvények értelmében egy városnak legalább 201 lakosúnak kell lennie ahhoz, hogy kérelmezhesse alapítását és a megyei bíróság jóváhagyását, mindez azonban aligha lehet probléma, hiszen az elmúlt három év során Musk cégeihez vagy vezetőihez kötődő személyek legalább 3500 hektárt vásároltak Austin körzetében, ami körülbelül négyszer akkora terület, mint a New York-i Central Park, derült ki a megyei hivatal dokumentumaiból és a földhivatali nyilvántartásokból.

Hatalmas földterület áll rendelkezésre

Egyes helyi ingatlanosok Muskhoz közel álló személyekre hivatkozva ráadásul azt nyilatkozták, hogy a milliárdosnak ennél sokkal több földje van a környéken, melynek területe a 6000 hektárt is elérheti, ezen pedig bőven lesz hely egy legalább 201 lakosú kisváros felépítésére.

A lap témával kapcsolatban feltett kérdésére Musk egyelőre nem kívánt nyilatkozni.