Dollár
431,59 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,349 $

Így bukott 5,4 milliárd dollárt Elon Musk

Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója (b) és Armin Laschet, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány kormányfője látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 végén kezdi meg a működését. MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul
not image

Takács Petra

2022. augusztus 28. - 13:08

A világ leggazdagabb embere is sok pénzt bukott, amihez nem kellett más, mint a Fed vezetőjének beszéde.

A világ leggazdagabbjai összesen több mint 30 milliárd dollárt veszítettek az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője, Jerome Powell pénteki beszéde után – áll a Forbes honlapján.

Soron kívül Szigorítaná az oroszok vízumkérelmének elbírálását az EU

A közel tíz percig tartó beszédben a Fed vezetője jelezte, hogy a jövőben további jelentősebb mértékben emelkedhetnek az amerikai kamatok az infláció megfékezése céljából. A piac a kamatemelések lassulására számított.

A Forbes szerint a világ leggazdagabb üzletembere, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk vagyona 5,4 milliárd dollárral 257,3 milliárd dollárra zuhant. Bernard Arnault, a világ vezető luxuscikk-gyártója, az LVMH fő tulajdonosa 4,5 milliárd dollárt veszített, vagyona 161,7 milliárd dollárra csökkent, míg az Amazon alapítója, Jeffrey Bezos vagyona 6,5 milliárd dollárral 155,3 milliárd dollárra zsugorodott.

A Google alapítói, Sergey Brin és Larry Page körülbelül 5 milliárd dollárt, Warren Buffett és Larry Ellison befektetők fejenként mintegy 3 milliárd dollárt, Bill Gates pedig több mint 2 milliárd dollárt veszített a Forbes számításai szerint.

Az indiai milliárdos és az Adani Group konszern tulajdonosa, Gautam Adani lett az egyetlen a világ tíz leggazdagabb emberének listáján, aki nem veszített pénzt pénteken, sőt a vagyona 1,6 milliárd dollárral 140,1 milliárd dollárra nőtt.

A Fed elnökének pénteki kijelentése nyomán komoly mínuszban zártak az amerikai tőzsdék. Így például a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index június közepe óta a legnagyobb veszteséggel, 3,37 százalékos mínuszban zárt, de 3,94 százalékos gyengüléssel fejezte be a hét utolsó kereskedési napját a technológiai részvények Nasdaq mutatója is. Az 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 3,03 százalékkal csökkent.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.