Egy tűzvészben megsemmisült Paul Newman beteg gyermekeknek létrehozott tábora

Flickr/Thomas Hawk
not image

Borbély Fanni

2021. február 15. - 03:47

Az előzetes információk szerint a Paul Newman által alapított táborban senki sem sérült meg a pénteki tűzvész során, mikor a tábor nagy részét felemésztették a lángok.

Jimmy Canton, az Ashford-i tábor igazgatója szerint senki sem sérült meg a hirtelen felcsapó lángokban, a jelentések szerint pedig nem sokkal délután 5 óra előtt kapcsolt be az automatikus tűzjelző. Canton elmondta, a tábor boltjának, a kézműves foglalkozásoknak, valamint a faipari és a főzési programoknak is otthont adó épületek sajnos teljesen megsemmisültek.

Bár a tűz oka egyelőre ismeretlen, Tom Borgman, az Ashford-i Önkéntes Tűzoltóság helyettes vezetője szerint a tűz két épületet semmisített meg, köztük egy nagyobb objektumot, melyet komolyabb szerkezettel azért hozta létre, hogy tábor központi épülete lehessen. A faszerkezetes épület különböző részeit úgy építették meg, hogy különálló épületeknek tűnjenek, s mindegyikben különféle programokat bonyolítottak le.

Borgman szerint hatalmas volt a tűz, és nagyon komoly károkat okozott, több tűzoltóegység is segédkezett a lángok megfékezésében, ugyanis a nagyobb épület szerkezetének nagy része elégett, mely nagyon közel volt az ebédlőhöz. Az oltási munkálatok körülbelül 90 percig tartottak, a tűzoltók pedig sikeresen megmentették a lángoktól a tábor kórházát.

A Huffington Post azt írja, mivel még mindig nem egyértelmű, hogy mi okozta a tüzet, a helyi és a szövetségi hatóságok is vizsgálják az eset körülményeit és a tűz okát. A Paul Newman által 1988-ban, Connecticut keleti részén alapított táborban egyébként egy kiterjedt orvosi szolgálat működött.

A beteg gyermekek számára épített tábor minden egyes nyáron várja apró látogatóit, bár a koronavírus-járvány miatt a tavalyi évben sajnos nem lehetett megtartani a nyári tábort a hagyományos formában. A jótékonysági szervezet évente 20 ezer gyermeket fogad, és szervez nekik különböző programokat.