Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Leveszi az egészséges ételeket a menüről a McDonald’s, hogy több profit legyen

Fotó: Pixabay
not image

Koós Alexandra

2022. június 16. - 01:47

A salátákat, a grillezett csirkés szendvicseket, valamint a gyümölcs- és joghurtparfékat is eltünetik az étlapról, hogy racionalizálják a működést.

A McDonald’s arra a döntésre jutott, miszerint az Egyesült Államokban leveszik az étlapról az egészségesebb alternatívákat, hogy több profitot tudjanak termelni, valamint hatékonyabb működésre bírják a vállalatot.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

Peter Saleh, a BTIG elemzője a Bloombergnek tett nyilatkozatában elmondta, hogy az egészségesebb ételek nem fognak egyhamar újra megjelenni a gyorsétteremlánc menüjén, ugyanis egyre emelkednek a nyersanyag- és munkaerőköltségek, a cég pedig igyekszik növelni a nyereségességet.

Hozzátette, hogy a munkaerőhiány is erre a lépésre ösztönözte őket, így jelenleg egy minél egyszerűbb étlapot próbálnak kialakítani, a menücsökkentés révén pedig már 30 másodperccel sikerült redukálniuk az autós vásárlások várakozási idejét.

A McDonald’s franchise-tulajdonosok nagy csoportja, a National Owners Association közölte, hogy az új stratégia lehetővé teszi a gyorsabb kiszolgálást, amely az eladások növelésének egyik legfőbb módja ezekben a kihívásokkal teli időkben.

A szűkített menü mindemellett azzal az előnnyel is jár, hogy a személyzet számára jóval egyszerűbb működést tudnak garantálni, valamint a vásárlók elégedettségét is növelik, hiszen pontosabban és gyorsabban tudják teljesíteni a megrendeléseket – írta a Zero Hedge.

A tudatos vásárlóknak nem túl jó hír a változtatás, azonban a vállalat szerint a vásárlók igényei táplálták a menüváltoztatásokat, amellyel Tom Cook, a King-Casey éttermi tanácsadó cég egyik vezetője is egyetértett, kiemelve, hogy a Meki egészséges ételei sosem hoztak jelentős bevételt.

A Datassential élelmiszeripari kutatócég megállapította, hogy az éttermi étlapok az elmúlt években átlagosan több mint 10 százalékkal csökkentek, 2021-ben pedig az éttermek legalább 60 százaléka szűkítette a menüjét, főleg az előétel, desszert és ital kategóriákban.

A Burger King az USA-ban szintén levette az étlapjáról a salátákat, ennek kapcsán Lindsay Moyer táplálkozási szakértő helytelenítését fejezte ki, hozzátéve, hogy a Meki „hatalmas lépést tesz hátrafelé”, illetve a cég „szinte már feladta, hogy úgy tegyen, mintha kínálni tudna bármi egészséges alternatívát”.