Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Március végéig tartó plakátkampányt indított a Demokratikus Koalíció (DK), mindkét verziójú plakáton Orbán Viktor miniszterelnök arcképével. Az egyiken „Isten? Haza? Pedofília!”, a másikon pedig „A pedofilmentegető helyett európai gyermekvédelmet! Ezért dolgoznak a Demokratikus Koalíció EP-képviselői” felirat szerepel. Ennek kapcsán Donáth Anna, a Momentum elnöke is elmondta a véleményét – szúrta ki az Index. Ő úgy látja, „ami körülöttünk történik a kegyelmi ügy kapcsán, az az elmúlt tizenöt év legsúlyosabb botránya”.

„Egy erkölcsi Csernobil. Világosan kiderült, hogy a rendszer velejéig romlott. De felháborodásunkban nem süllyedhetünk le ugyanerre a szintre” – írta a Facebookon közzétett bejegyzésében. Ezt követően azt is hozzátette, nem gondolja különbnek „a pedofilokat felmentőket, legyen az igazgatóhelyettes, miniszter vagy püspök, mint a tényleges elkövetőket”. „Nem gondolom, hogy az a kormányzat, ami segítséget nyújt a bűnösnek és megtapossa az áldozatot, bármilyen kíméletet érdemelne” – magyarázta. Ugyanakkor szerinte „az a legrosszabb reakció, ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból”.

„A Demokratikus Koalíció most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan. A ’Pedofil forródrót’ után most itt az ’Isten? Haza? Pedofília!’ plakát, ami olyan, mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájában készült volna. Azt üzeni, hogy itt pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. Hányingerem van” – fogalmazott az EP-képviselő. Majd arra utalt: „Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről”.

„Elviszi a fókuszt arról, hogy még mindig nem történt valódi felelősségvállalás és még mindig nem kaptunk valódi válaszokat”. Ezért Donáth Anna azt kéri az ellenzéki világ szereplőitől és minden jóérzésű embertől, hogy „elkeseredettségüket és jogos felháborodásukat ne durvuló retorikával, nagyotmondással, gyűlöletbeszéddel, gyűlöletplakátokkal vezessék le”, ehelyett maradjanak emberek – ezzel zárta a posztját. Mint arról korábban már több cikkünkben is beszámoltunk, a kegyelmi botrány kirobbanása után Novák Katalin és Varga Judit is lemondott tisztségéről.

Azóta megválasztották az új köztársasági elnököt, Sulyok Tamást, Magyarország Kormánya pedig bejelentette, hogy több szigorítást vezetnek be a gyermekvédelmi intézményekben, amelynek részeként szigorú pszichológia alkalmassági vizsgálatot rendelnek el a gyermekotthonok új és jelenlegi vezetőinél. Emellett nemrégiben újabb megdöbbentő részletekről számolt be a bicskei gyermekotthon egykori nevelője, míg Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi médiás oldalán közzétett posztjában egyebek mellett arra is kitért, hogy ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint 2010 előtt.