Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

Lopott pénzből utazgatott egy dohányboltos eladó, több mint 10 milliós kárt okozott

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2022. június 19. - 13:45

A 26 éves nő több mint 10 millió forinttal károsította meg egykori főnökét, és mielőtt lebukott volna, utazgatott egy kicsit. Egy másik alkalmazott közel 1 millió forintnyi terméket sikkasztott el, de ő is lebukott.

A 26 éves kecskeméti nő kapcsán úgy sejtik a nyomozók, hogy csak a tavalyi évben legalább 30 alkalommal vett ki pénzt egy dohánybolt kasszájából, ahol éveken át dolgozott. Az általa kialakított módszer egy ideig működött is, és az üzlet széfje helyett egy szekrénybe rejtette a pénzt.

Soron kívül Beordibáltak Puskás Petinek az X-Faktorban: „Szégyen vagy, Peti”

Ezt a pénzt pedig később zsebre tette, és folytatta az életét. Mindössze négy hónapra volt szüksége ahhoz, hogy 3 millió forintot „keressen”, de nemcsak készpénzzel ügyeskedett. A készlet feltöltésére érkezett dohánytermékek egy részét is meglovasította. Összesen 5254 termékről van szó, ami egy újabb egészen elképesztő szám- Közel száz üveg üdítőt és több szeszes italt is ellopott.

„A hiány a tulajnak tűnt fel, aki a kamerákat visszanézve megbizonyosodott a gyanúja felől és értesítette a hatóságot. A dohánybolthoz vonuló rendőrök fülön csípték a tolvajt, amint már bekészített a kocsijába több doboz dohányterméket és a kasszából is hiányzott.” – olvasható a police.hu közleményében.

„A nő nem tagadta tettét, valamint beszámolt arról is, hogy utazgatásra valami ingóságokra költötte a könnyen szerzett pénzt. A rendőrök lefoglalták tőle a lopott összegből vásárolt holmikat, valamint 400.000 forintot, és visszaadták a tulajdonosának.”

„Az eljárás során arra is fény derült, hogy egy másik alkalmazott is csalt a bevételezésnél, és elsikkasztott közel egy millió forintnyi árut. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak a 26 éves és 22 éves helyi nővel szemben.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.