Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Győzelemmel tért vissza az Újpest kispadján Mészöly Géza

Mészöly Géza rendkívül fontos 3 ponttal tért vissza az Újpest kispadján a Diósgyőr otthonában.

Fotó: Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Szombaton több izgalmas mérkőzést is rendeztek az OTP Bank Ligában. Az MTK szintén pályára lépett, hazai környezetben fogadhatta a Videotont, amiben nem volt sok köszönet, mert még csak pontot sem szereztek a fővárosiak. Ezzel egy nagyon fontos 3 pontot veszített az MTK, noha ellenkező esetben ott lehettek volna a dobogó közelében.

A Ferencváros sem unatkozott, Debrecenben kellett fordítaniuk azt követően, hogy már az első percben gólt kaptak. Varga Barnabás megnt kivette a részét a sikerből, és ideiglenesen az élre álltak, amivel nyomás alá helyezték a Paksot. A Paks azonban nem remegett meg ettől, és ha csak egy góllal is, övék lett a győzelem a KTE ellen. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Az Újpest szintén vasárnap lépett pályára, Diósgyőrbe utaztak azt követően, hogy Mészöly Géza visszatért. Egyértelműen látszott a változás, a csapat egységesebben, motiváltabban, szebben játszott, mint a kirúgott edzővel. Ez már önmagában biztató volt, és olyasvalami, amire lehet építeni a jövőben.

Mindkét oldalon voltak nagyobb helyzetek az első gól előtt, amit az Újpest szerzett meg Radosevic révén a 17. percben egy kapushibát követően. A második félidő elején azonban kihagyott a budapesti csapat védelme, amit nem úsztak meg, és Edomwonyi kiegyenlített. Noha a Diósgyőr egyértelműen magasabb fokozatra kapcsolt a második félidőre, ismét az Újpest jutott vezetéshez, ezúttal szögletből.

Mörschel fejelhetett teljesen üresen, miután a hazai védelem semmilyen formában nem figyelt rá, valószínűleg az edzéseken nem fejezhet be ennyire tisztán, mint ahogyan most tette a második újpesti gólnál. Végül maradt a 2-1-es eredmény, amihez Banai is hozzátett a látványos védéseivel. Nehéz meccsen van túl az Újpest, ám ez a győzelem most mentálisan és lelkileg még többet érhet, mint a tabellán, ahol a 9. helyet foglalják el 24 ponttal, 1 pontos hátrányban a Diósgyőr mögött.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.