Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Fordított és nyert a Ferencváros a Debrecen otthonában

A Debrecen már az első percben gólt szerzett a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga szombati játéknapjának végén.

Fotó: Jorgo Pellumbi, a Debreceni VSC (b) és Kristoffer Zachariassen, a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Videoton az MTK elleni győzelmével helyezett némi nyomást a Debrecenre és a Ferencvárosra, akik egymás ellen léptek pályára az OTP Bank Liga szombat esti fordulójában. Többen még el sem foglalták a helyüket a lelátókon, amikor a DVSC az első percben megszerezte a vezetést Manrique találatával, ami felérhetett egy kisebb sokkal a Fradinak.

Több mint furcsa volt a gól, amit egy védekezési hiba előzött meg, majd jött a megpattant lövés, és onnan már nem volt visszaút. Nagyon ritkán látni ilyen gólt a zöld-fehérek térfelén, amivel most meg kellett barátkozniuk. Sztankovics is alig hitt a szemeinek, rögtön változhatott pár fokot a vérnyomása. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Valószínűleg még a Debrecent is meglepte ez a gyors gól a címvédő ellen, akik a mérkőzés előtt 10 ponttal számoltak többet, ami jelentős különbség. Még 10 perc sem telt el a Debrecen vezető találata után, amikor Varga Barnabás, a Fradi gólzsákja kiegyenlített, ezúttal fejjel. A gyors gólváltás ellenére 1-1-gyel mentek le a felek a pályáról a 15 perces pihenőre.

A második félidőben is voltak helyzetek, mindkét oldalon, és egyúttal a hibák sem maradhattak el. Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Debrecen, ott volt előttük a sansz arra, hogy ismét megszerezzék a vezetést. Ezzel azonban Zachariassen tudott élni a 74. percben, amivel 2-1-re módosította az állást, ami mint utólag kiderült, egyúttal a végeredmény is.

A Ferencváros a győzelmével 42 ponttal átvette a vezetést a 40 pontos Paks előtt, de egy meccsel többet játszott a rekordbajnok, míg a Debrecen ismét lépéshátrányba került. A DVSC az 5. helyen áll 29 egységgel, 1 ponttal megelőzve az MTK-t, bár ha nyer a KTE, akkor mindkét riválisát megelőzné, ugyanúgy 20 meccsel a neve mellett.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.