Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,71 Ft
Euró
392,31 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
63,410 $

Deschamps örül annak, hogy a PSG egyre többet padoztatja Mbappét

A francia válogatott szövetségi kapitánya szerint minél kipihentebb Mbappé, annál jobb.

MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Franciaország nemzeti tizenegyének csapatkapitánya februárban tájékoztatta klubját, hogy a szezon végén távozik, és bár a hírek szerint a PSG edzőjével, Luis Enriquével jó a kapcsolata, a tréner úgy vélekedett, hogy fel kell készülni az Mbappé utáni időszakra, éppen ezért kevesebbet játszatja a gólerős támadót.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem számítana rá, azonban többször is a kispadon kezd, vagy hamarabb lecserélik. Február közepe óta mindössze három találkozón szerepelt végig, a Nice elleni kupameccs mellett a Montpellier-vel lejátszott bajnokin, valamint a Real Sociedad elleni BL-győzelem alkalmával. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Mbappé mindhárom meccsen betalált, hat gólt jegyezve az összecsapásokon. Didier Deschamps szövetségi kapitánya szerint ugyanakkor a válogatott profitál abból, hogy játékosa kisebb terhelésnek van kitéve: „Fontos, hogy fizikailag friss lesz az EB-n, mivel a szezon végére minden játékos egy kicsit fáradtan érkezik” – fogalmazott.

„Ha ezt a fáradtságot egy kicsit csökkenteni lehet, annál jobb” – tette hozzá a francia edző a március 23-i, Németország elleni barátságos mérkőzés előtt. Deschamps azt is véleményezte, hogy bár Mbappé nagy álma volt, vélhetően kénytelen lesz kihagyni a párizsi olimpiát, melyen túlkorosként szerepelhetne.

„A Real Madrid álláspontja az olimpiai játékokkal kapcsolatban egy kicsit elavult” – mondta Deschamps. „De végtére az üzletemberek azok, akik döntenek. Ha nem egy hivatalos FIFA-dátumról van szó, ha nemet mondanak, akkor a válasz egyértelműen nem” – idézte a trénert az ESPN.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.