Lakhatatlanná váltak a családi házak Baranya megyében az óriási vihar után

MTI Fotó: Sóki Tamás
not image

Kulcsár Péter

2021. július 29. - 19:27

A vihar sújtotta Sellye polgármestere szerint levélben kértek támogatást a kormánytól, választ azonban egyelőre nem kaptak.

Több mint két hete óriási jégverés érte Sellyét és környékét, száznál is több házban keletkeztek károk, közülük ötvenet lakhatatlanná nyilvánítottak.

A vihart követően rengetegen jöttek segíteni, amire még napjainkban is óriási szükség lenne, mivel több helyen még a törmelékeket kell összegyűjteni – írta az ATV hírportál.

Nagy Attila polgármester elmondta, már elkezdték a helyreállítási folyamatokat:

„Itt a segítség, ami érkezett a magyar emberek adományozása és jószándékú segítségnyújtása. Abból sikerült a házak jó részét felújítani és helyrerakni a tetőnek a héjazatát.”

Sokan vannak még, akiknek házát fólia fedi. Kapnának segítséget, de a bontott anyagot nem mindenki fogadná szívesen. Ugyanakkor a Dorn családnak nincs biztosítása, ők szívesen fogadnák a használt anyagot is:

Vannak, akiknek az egész ház le van dobva, és egy kanyi fillért nem fizet a biztosító. Nem tudják a dolgukat csinálni, a kormány teljes egészéből kivonult. Én nem tudom, hogy mi lesz itt. Ezek az emberek így fogják a telet megélni?”