A brit sajtóban magasztalták Szoboszlait a Liverpool legutóbbi mérkőzése után

Fotó: MTI/EPA/Vince Mignott
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a Liverpool 3-1-es győzelmet aratott Wolverhamptonban, a brit lapok címlapján virított a magyar játékos, akit rendre dicsértek teljesítménye miatt.

Az Index jelentése szerint miután 3-1-es győzelmet aratott a Liverpool a Wolverhamptonban, a csapatban Szoboszlai Dominikkal, a magyar játékos ismét a brit címlapokra került, s egyetlen kivétellel rendre pozitívan írtak róla és legutóbbi teljesítményéről.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A BBC 7,95-ös osztályzattal illette a magyar játékost, nála pedig csak Andy Robertson kapott magasabb osztályzatot, egészen pontosan 8,15-öt. Eközben az Eurosport 8-asra értékelte Szoboszlait; a Goal.com pedig 6-osra, megjegyezve, hogy bár kissé ingatag módon kezdte a meccset, játékának minősége tagadhatatlan, s egyik fő motorja volt annak, hogy a Liverpool képes volt fordítani a második félidőben.

A Sky Sports szintén 6-osra értékelte a magyar játékos teljesítményét. A legkomolyabb elismerés pedig a thisisanfield.com szurkolói hírportáltól érkezett, hiszen azt írták Szoboszlairól, hogy

„Csodálatos futballista!”

A cikkben megjegyezték, hogy bár szombaton kicsit gyengébben kezdett, a szünet után meghatározóvá vált a középpályán. Az egyetlen gyengébb értékelés pedig magától a Liverpooltól érkezett, a honlapon közzétett értékelésben ugyanis csak 5-ös értékelést adtak Szoboszlainak.

A Liverpool azt írta, a magyar játékos a mérkőzésen egészen más arcát mutatta, mint az első négy fordulóban, s nem tudta megtartani a labdát. Ugyanakkor elismerték, hogy később feljavult, végül pedig megjegyezték, a jövőben ennél sokkal jobb játékra lesz képes.