Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,15 Ft
Euró
389,02 Ft
Font
457,37 Ft
Bitcoin
68,610 $

Donáth Anna válaszokat vár Magyar Pétertől

Donáth Anna válaszokat vár Magyar Pétertől, és egyúttal csalódott, hogy nem megy el a vitára, hiába hívták meg.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje beszédet mond a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án. A tüntetésen Magyar Péter működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Nemrég újabb hírek, részletek jelentek meg Magyar Péterről, aki egy ideje járja az országot a Tiszta Párttal, és gyűléseket tart. Mindeközben egyértelművé tette, mik azok a feltételek, amik alapján elmegy a köztévébe vitázni, ahonnan már meghívót is kapott. Sokan szeretnék, ha ott lenne a Partizánban is, de ez nem fog megtörténni, nem megy el vitázni.

Donáth Anna sajnálatát fejezte ki emiatt, és azt mondta, arra nemigazán számított, hogy Deutsh Tamás mellett Magyar Péter is nemet mond. Szerinte bőven lett volna miről beszélgetniük, és reméli, lesz még alkalmuk erre, de eddig egy kérdésére sem kapott választ a Tisza Párt vezetőjétől. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

„Holnap este EP-listavezetők vitájára megyek a Partizánba. Sajnos sem a Fidesz, sem a Tisza listavezetője nem vesz részt a vitán. Az nem lep meg, hogy Deutsch Tamás nem jön el, megszokhattuk már ezt a Fidesz részéről. De Magyar Péter részvételére számítottam volna.” – üzent a Facebook oldalán Donáth Anna.

Nem kapott választ Donáth

„Hiszen bőven lenne miről beszélnünk a Momentum és a Tisza Európa-politikájának különbségeiről. Nemrég három kérdést tettem fel Magyar Péternek Európa és Ukrajna kapcsán. Sajnos egyikre sem érkezett tőle válasz. Reméltem, hogy majd a vitán lesz alkalmunk beszélni ezekről.”

Ebben az esetben a Tisza Párt másik képviselőjéhez fordul, miután Magyar nem tervez Brüsszelbe menni. „Ha mégsem jelenne meg, akkor Dávid Dórához, a Tisza tényleges listavezetőjéhez fordulok. Mivel Magyar Péter nem tervez Brüsszelbe menni, Dávid Dóra az első képviselő, aki a Tisza színeiben kijuthat az Európai Parlamentbe.”

Arra kéri Dávid Dórát, hogy adjon választ a kérdéseire, akár úgy is, hogy ő képviseli a pártját a pénteki vitán. „Arra kérem Dávid Dórát, hogy adjon választ a kérdéseimre, akár úgy is, hogy ő képviseli pártját a holnapi vitán: Akkor is odaadná az uniós pénzeket Orbán Viktor kormányának, ha az semmilyen antikorrupciós garanciát nem adna a pénzek szabályos elköltésére?

„Akkor is békét kellene kötnie Ukrajnának Oroszországgal, ha ez jelentős ukrán területek feladásával járna? Akkor is az európai integráció gyengítése mellett érvel, ha ezzel az EU végleg elveszítené nagyhatalmi státuszát az USA és Kína mellett?” – tette fel a kérdést Donáth a posztjában.

Szijjártó Péter Karácsony Gergelyről: „Az embereknek fullra elegük van ebből”

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt látja, hogy Karácsony Gergely szerint mindenki hibás, csak ő nem, hiába Budapest főpolgármestere.