Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Bognár György szerint megérdemelten jutott tovább a Paks az Újpest ellen

Bognár György, a Paks edzője azon a véleményen van, hogy a Paks megérdemelten jutott tovább az Újpest ellen a Magyar Kupában.

Fotó: Bognár György, a Paks vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Debreceni VSC - Paksi FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. november 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az Újpest nem a legjobb hangulatban várhatta a Paks elleni mérkőzést a Magyar Kupában, miután 5-0-ra kikaptak a Ferencvárostól hazai pályán, majd jött Mészöly Géza súlyos eltiltása. Emiatt a fővárosi csapat edzője nem is lehetett ott a kispadon a Magyar Kupában, és ez egy ideig így is marad az MLSZ döntése után.

Az Újpest egy igen gyenge első félidőt produkált a Paks ellen, akik gólokkal vezethettek volna. Végül csak egy találat született az első félidőben, míg a folytatásban érezhetően feljavult az ellenfél játéka, és hamar kiegyenlítettek a második félidőben, ami önbizalmat adott nekik, és voltak lehetőségeik. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Sőt, a hosszabbításban még büntetőt is hárított az Újpest kapusa, meccsben tartva ezzel a csapatát. Amikor már úgy tűnt, hogy büntetőkkel dől el a továbbjutás sorsa, akárcsak a Ferencváros meccsén a Debrecen ellen, jött Böde gólpassza, ami sokba került. Ezzel a Paks ment tovább, míg az Újpest kiesett a negyeddöntők előtt.

„Elégedett vagyok a játékosokkal, az első félidőben akár több gólt is szerezhettünk volna, jól játszottunk. A lehetőségeink alapján több találattal is nyernünk kellett volna, de mégsem tettük.” – nyilatkozta a mérkőzést követően a Paks vezetőedzője, aki úgy érzi, megérdemelten jutottak tovább a Magyar Kupában.

„Nagyon szoros lett, szívósan játszott az Újpest. Összességében – ha szűken is – megérdemelt volt a továbbjutásunk, többet tettünk a gólszerzés érdekében, mint a hazaiak. Rúgtunk kapufát, Hahn Janónak voltak lehetőségei. Haladunk, a csapatjátékunk hol jobban, hol kevésbé, de működik, a jövő megmondja, ez mire lesz elég.” – idézte az edzőjét a paksifc.hu.