Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Ahogy bejelentették a biciklis mentők ötletét, máris érkeztek a negatív megjegyzések

Fotó: Wikimedia Commons/NHS, London Ambulance Service paramedics pedal bicycle
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 11. - 13:04

Az Országos Mentőszolgálat egy friss bejegyzésében tisztázta a kérdéseket a biciklis mentők kapcsán.

Az Országos Mentőszolgálat nemrég bejelentette, hogy terveik szerint a közeljövőben bevezetik a biciklis mentők ötletét, ám ahogy megérkezett a bejelentés, rögvest jöttek is a negatív megjegyzések a hozzá nem értőktől, a szakemberek azonban most minden kérdést tisztáztak az ügy kapcsán.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán tette közzé bejegyzését a témában, s emlékeztettek, egykor a mentőmotorok bevezetése is furcsa ötletnek tűnt Magyarországon, mára azonban az egyik leghatékonyabb mentőeszközként tartják számon a kétkerekű mentőket, akik 2005 óta többszáz életet mentettek meg.

Most az (elektromos) biciklis mentők bevezetésének ötletét is kritizálják a hozzá nem értők, pedig Budapest belvárosában, vagy pl. a Budai Várban óriási előnyt jelenthet a tömegben is könnyen közlekedő jármű, amin az életmentéshez szükséges alapvető felszerelések kapnak majd helyet.

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei az angol NHS kerékpáros mentőcsapatával egyeztettek az elmúlt hetekben, akik több mint 25 éve használnak kerékpárokat London és más nagyvárosok központjaiban.

Nagy-Britanniában évente közel 17 ezerszer riasztják a bringás életmentőket és az esetek több, mint felében nem is szükséges más mentőegység a betegek ellátásához. A magyar project előkészítése már meg is kezdődött, a bajtársak jelentkezése folyamatos és az első mentőbiciklikkel a tervek szerint már idén találkozhatnak a rászorulók.