Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Bács-Kiskun megyei autópálya-rendőrök fogadtak el vesztegetési pénzt, elkapta őket a TEK (videó)

Fotó: YouTube/Magyarország Ügyészsége
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 29. - 12:29

Az ügyészség 815 euró és 1.6 millió forint készpénzt foglalt le az egyik elkövetőtől. 

Az Ügyészség számolt be arról, hogy a TEK és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciót hajtott végre, amely keretében három embert állított elő. 

Soron kívül Svájcban is gumilövedékkel oszlatták az iráni nagykövetség előtt tüntetőket

A megalapozott gyanú szerint két kiskunfélegyházi autópálya-rendőr rendszeresen  fogadott el külföldi gépjárművek sofőrjeitől kisebb összegű készpénzt, illetve kisebb ajándékokat, köztük szerszámokat és konzervet.

A vesztegetési pénzt azért kapták, hogy eltekintsenek az esetleges szabályszegélyestől, azonban előfordult, hogy úgy kaptak pénzt, hogy a sofőrök nem követtek el semmilyen szabályszegést.

A kutatásokon az ügyészség 815 eurót és több mint 1.600.000 forint készpénzt foglalt le az egyik elkövetőtől, míg a tettenérés helyszínén előkerült az a gumikesztyűbe rejtett 15 euró is, amellyel a román sofőr korrumpálta a rendőröket.

Az ügyészség három személyt hallgatott ki gyanúsítottként, az egyik rendőr, aki vallomást tett, szabadon védekezhet, a másik először nem ismerte el a bűnösségét, de közben megtette, ezért vele szemben is megszüntették a letartóztatásra vonatkozó kényszerintézkedést. 

A minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban jelen esetben a büntetési tétel felső határa – a halmazati szabályokra tekintettel – 12 év.