Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Nem lesz gond, az átállásig is lesz elég rendszám

Fotó: A 2022. július 1-tõl újonnan forgalomba kerülõ jármûvek rendszámtáblájának mintája a 2022. június 8-án készült fotón. Négy betûbõl és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be a nyár közepétõl, mert a jelenlegi karakterkészlet adta lehetõség a vége felé közeledik. MTI/Demecs Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 26. - 10:21

A Miniszterelnökség és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. megnyugtatott mindenkit. 

A héten merült fel a hír, hogy több nagyobb forgalmú okmányiroda küldöttt azzal a gonddal, hogy elfogytak a jelenleg használt, három betű és három szám formátumú rendszámtáblák.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

A hétkarakterből álló álló rendszámokat csak júliustól lehet kiadni, elvileg már rendelkezésre állnak, de még nem hozzáférhetők, a régieket pedig egy-két helyen úgy kell vadászni. 

Az Infostart azonban arról, hogy a Miniszterelnökség sajtóirodája most azt közölte, hogy a fővárosi és megyei kormányablakokban folyamatos a rendszámtáblák kiadása, és azokból elegendő áll rendelkezésre a július 1-jei átállásig. Megnövekedett igény esetén azonnali rendeléssel, valamint más kormányablakból történő átcsoportosítással tudják biztosítani a folyamatos ügyintézést.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. is megerősítette az információt, és azt közölték, hogy a jelenleg rendelkezésre álló készletek megfelelő biztonsággal nyújtanak hátteret az átállás időpontjáig.

Hozzátették, hogy jelenleg a kormányablakok részére a szokásos heti készlet több, mint kétszerese áll rendelkezésre.

A tájékoztatás arra is kitért, hogy a rendszer felkészült az új formátumra történő átállásra, az Okmányirodai, Kormányablak hálózatban már rendelkezésre állnak az új formátumú rendszámok a júliustól megjelenő igények kielégítésére.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.