Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

A Liverpool után az Arsenal is kikapott, a Manchester City vezeti a bajnokságot

A Liverpool és az Arsenal is hazai pályán kapott ki, amivel óriási szívességet tettek a Manchester Citynek.

...svg content...Fotó: EPA/DANIEL HAMBURY
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Manchester City jobban nem is jöhetett volna ki ebből a bajnoki fordulóból, és hirtelen minden a saját kezükbe került. Akárcsak tavaly, lehetséges, hogy idén is a hajrában nyerik meg a címet, amire igen jó esélyek vannak, már csak a sorsolás miatt is.

A City simán verte a Lutont, így már csak abban bízhattak, hogy a Palace és az Aston Villa képes lesz legalább egy döntetlenre. Enné sokkal többet értek el, mert legyőzték a Liverpoolt és az Arsenalt. Először Klopp arcára ülhetett ki a döbbenet, amikor az Atalanata után a Palace is győzött az Anfield Roadon. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Ezzel nemigen számoltak, ahogyan az Arsenal sem, hogy még pontot sem gyűjtenek az Aston Villa ellen Londonban. Ráadásul tudták jól, hogy a Liverpool kikapott, és a City nyert, így az extra motiváció adott volt. Ehhez képest belefutottak egy olyan pofonba, ami könnyen lehet, hogy a bajnoki címükbe kerül.

Egészen a 84. percig nem esett gól a meccsen, majd jött Bailey, aki igen kellemetlen helyzetbe hozta az Arsenalt. Sőt, pár perccel később minden eldőlt Watkins góljával, így már a Manchester City vezet 73 ponttal a 71 pontos Arsenal és a szintén 71 pontos Liverpool előtt, ami azt jelenti, már minden szempontból Guardiola csapata a favorit.

Az Aston Villa is jól jött ki ebből a fordulóból, mert a Tottenham súlyos vereséget szenvedett a Newcastle ellen, és ugyan meccselőnyben vannak, 3 ponttal számolnak többet a Tottenham-nél a 4. helyen. A Manchester United pedig ezzel végérvényesen lemondhat a Bajnokok Ligjáról, jelenetős a hátrányuk a 7. helyen.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.