Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Szoboszlai nélkül kapott ki a Liverpool az Arsenal ellen a nagy angol derbin

Kapitális hibák születtek a Liverpool és az Arsenal meccsén, aminek a végén a londoniak örülhettek.

Fotó: EPA/ANDY RAIN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A nagy rangadót megelőzően a Manchester United is pályára lépett az Old Traffordon, de a West Ham Unitednek igazán nem volt esélye. Ezúttal magabiztosabban játszottak a Vörös Ördögök, és Onanának sem voltak potyái, ami lényegesen segítette a védelem dolgát. Több nagyobb védése is volt, és ritka pillanatok egyike, amikor gól nélkül hozott le egy meccset.

A Chelsea már nem úszta meg, szintén hazai környezetben játszottak, aminek csúnya pofon lett a vége. 4-2-re kaptak ki a Wolverhampton ellen, továbbra is hektikusan teljesítenek Pochettino fiai, akinek bőven van dolguk. Nehéz elképzelni, hogy ilyen teljesítménnyel odaérhetnek legalább az Európa-liga indulást érő helyre. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A Liverpool nem a legjobb helyzetben várhatta az Arsenal elleni meccset, mert kiderült, hogy Szoboszlai Dominik még csak a kispadon sem lehet ott. Ennek egyszerű oka van, megint megsérült a magyar válogatott csapatkapitánya, Klopp türelmet kért, míg elvégzik a szükséges vizsgálatokat. A szintén kiváló formában játszó Conor Bradley pedig édesapja halála miatt nem volt elérhető, aki ugyancsak sokat tehetett volna hozzá az eseményekhez.

Furcsa gólok születtek

Saka nagyon hamar, már a 14. percben vezetéshez juttatta a Liverpoolt, és amikor már úgy tűt, előnnyel mehetnek el a 15 perces szünetre, az Arsenal kapitális hibát követett el hátul, majd Magalhães kezéről a hálóban kötött ki a labda. Ezzel az öngóllal 1-1-re változott az eredményjelző, és még nagyon sok volt hátra.

A Liverpool a 67. percben azonban ismét hátrányba került, ugyancsak egy kapitális hiba miatt. Van Dijk fedezni próbálta a labdát, akit Martinelli nemes egyszerűséggel arrébb tett, miközben Alisson rosszul jött ki a kapuból. Az Arsenal játékosa köszönte a lehetőséget, majd az üres kapuba passzolt, és 2-1-gyel folytatódhatott tovább a csúcsrangadó.

A Liverpool erre nemigen tudott reagálni, míg Konaté a 88. percben a második sárga lapját is megkapta. Ezzel végérvényesen eldőlt, hogy nem lehet övék a 3 pont. Trossard a hosszabbításban gondoskodott erről, amikor a lövése Van Dijk-on megpattantva Alisson lábai között a hálóban landolt. Az Arsenal győzelme azt is jelentette, hogy a Liverpool ugyan 51 ponttal maradt az élen, a londoniak csak 2 ponttal vannak mögöttük, míg a Manchester City úgy 46 pontos, hogy két meccsel kevesebbet játszott.