Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Nagy győzelemmel menetel tovább a Manchester United

A Manchester United a vártnál is határozottabban győzte le az angol bajnokságban a West Ham Unitedet az Old Traffordon.

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Manchester United igen hektikusan játszik Ten Hag irányítása alatt, aki a rengeteg gyenge eredmény ellenére egyelőre megtarthatta az állását. Most, hogy Mourinho szabadon szerződtethető, az United vezetősége a portugál legenda reaktiválásán is elgondolkozhat, sok minden történhet a nyári szünetig.

Valószínűleg Ten Hag sorsát az is befolyásolhatja, hogy megszerzik-e a Bajnokok Ligája indulásának jogát, mert, ha nem, az többek között a tervezett átigazolásokra is negatív hatással lehet, nem beszélve a bevételkiesésről. Tavaly már csoportból sem jutott tovább az United, de akkor sem rúgták ki az edzőjüket, ami sokakat meglepett. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

A rekordbajnok a West Ham United előtt nyomás alá került, ugyanis az Aston Villa hozta a 3 pontot, addig a Tottenham botlott, így ez egy jó lehetőségnek tűnt számukra ahhoz, hogy plusz motivációt is szerezzenek a londoniakkal szemben, akik mindössze 1 ponttal számoltak többet a Manchester Unitednél, így arra is sanszuk volt, hogy előzzenek.

Garnacho két gólt is vállalt

Nem kezdett rosszul a West Ham az Old Traffordon, a sokat kritizált és nem keveset potyázó Onana nagyot védett az első percekben, és később is stabilan állt a kapuban. Akárcsak a Wolverhampton ellen,a manchesteriek nem vártak túl sokat a vezetéssel, a születésnapos Hojlund egy nagyon szép cselt követően lőtt a kapuba a 23. percben Casemiro passzából.

A második félidőben még hamarabb, alig pár perccel a sípszó után Garnacho egy szerencsésen megpattant lövéssel megduplázta az előnyt, noha azelőtt a West Ham United ziccerben volt, ám azzal semmit sem tudott kezdeni. Sőt, a meccs legjobbja, Garnacho két góllal hagyhatta el a pályát, így 3-0 lett a vége.

A Manchester United az újabb győzelmével megelőzte a West Ham Unitedet, már övék a 6. hely, és 6 pontra vannak a Tottenham-tól, bár az is csak Európa-ligát érne, míg az Aston Villa 8 ponttal előzi meg Ten Hag csapatát. A Chelsea viszont már nem lehet boldog, 4-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Wolverhampton ellen.