Lemondott posztjáról náci karlendítései miatt Ózd alpolgármestere

MTI/Vajda János
not image

Kulcsár Péter

2021. október 7. - 13:09

Október 31-i hatállyal lemondott pozíciójáról Farkas Péter Barnabás, aki az elmúlt hetekben keveredett botrányba.

Az ózdi alpolgármester azt követően távozik alpolgármesteri posztjáról, hogy megjelentek róla az interneten olyan fényképek, melyen egyértelműen náci karlendítést mutat be, miközben Adolf Hitler bajuszát imitálja.

A döntéshozót párttársai és az ellenzéki összefogásban részt vevő kollégái folyamatosan mentegették, az első hivatalos álláspont szerint mindössze arról volt szó, hogy a felvételek elkészültekor a kamera mögött álló fotósnak integetett baráti jelleggel.

A magyarázat egészen addig meg is állta a helyét, amíg ezen a héten fel nem került az egyik portálra, amint büszkén nyújtja ki a kezét, és a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezetőjének ikonikus arcszőrzetét mímeli.

Farkas Péter Barnabás végül egy Facebook-posztban kért bocsánatot a fotók miatt, mondván nem volt semmi ártó szándék vagy gúny, amivel megbántani szándékozott volna a zsidóságot:

„A pár napja napvilágot látott fotókkal kapcsolatban szeretném elmondani, hogy mélyésgesen sajnálom. Szembesültem mindazon borzalmakkal, amelyeket egy nép ellen elkövettek. A zsidóság ellen elkövetett bűntettek soha nem szabad, hogy megismétlődjenek.”