Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,69 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
60,025 $

Rendkívül fontos információkat kaptak a magyar várandós nők, akik később akár oltáshoz is juthatnak

Szlávik János infektológus volt a Mokka vendége hétfő reggel, és naprakész információkkal látta el a nézőket a koronavírus kapcsán.

Fotó: Illusztráció: Pixab
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre inkább felgyorsulni látszik a helyzet, ami jól látni a legutóbbi hazai járványügyi adatokból, miközben a hírek szerint egy újabb kínai vakcinát engedélyeztek szükséghelyzeti használatra Magyarországon.

Ez lehetővé teheti azt, hogy hamarosan akár a hatodik oltóanyag-típus is elérhetővé váljon Magyarországon, és az egydózisú vakcináról sem feledkezhetünk meg, ami nemrég zöld utat kapott Európában. Soron kívül Úgy tűnik, mégsem épül új kínai autógyár Magyarországon

Miközben agy új tanulmány szerint a Magyarországon is használt AstraZeneca oltóanyaga 79%-os hatékonysággal bír, Szlávik János a TV2 vendégeként az interjújában a várandós nőkről is ejtett néhány szót.

„A járvány elején úgy gondoltuk, a koronavírus egyáltalán nem befolyásolja a kismamákat, a terhesség lefolyását, a gyereket, az édesanya betegségét, aztán kiderült, hogy igen. Igen, és sajnos az édesanyára veszélyes, különösen a terhességnek a középső stádiumában.”

„Korai stádiumban képes magzatelhalást okozni, későbbi stádiumban koraszülést, de a legfontosabb az, hogy az édesanyánál súlyosabb tüdőgyulladást okoz, mint a korabeli hasonló nem terhes nőknél.” – folytatta Szlávik.

„Ezért felmerül az, hogy az édesanyákat a terhesség második harmadikában beoltsuk koronavírus fertőzés ellen. Elsősorban azokat, akik valamilyen veszélynek vannak kitéve: elhízottak, cukorbetegek, vesebetegek, szívbetegek, tehát rizikófaktorral rendelkeznek.”

„Az orvos és az édesanyja konzultációjával el lehet azon gondolkodni, hogy egy teljesen egészséges kismamát is a második harmadban beoltsunk koronavírus ellen, hiszen az oltásnak a veszélyei messze-messze elmaradnak attól az előnytől, amit egy oltás egy ilyen kismamánál jelent.”

Szlávik arra is rámutatott, hogy jelenleg is 5-6 kismama fekszik intenzív osztályon lélegeztetőpen.

Vitézy Dávid ismét beszólt Karácsony Gergelynek

A jelenlegi főpolgármester egyelőre nem reagált erre.

Van olyan beszállító cég, amely behajtót fogadott az eladósodott kórházak miatt

Az eladósodott magyar kórházak ellen indítottak behajtási eljárást a műtéti anyagokat szállító cégek.

Úgy tűnik, mégsem épül új kínai autógyár Magyarországon

Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója szerint alaptalanok a magyar sajtóban terjedő hírek, melyek egy új kínai autógyár építéséről szólnak.