Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

Újabb kínai vakcinát engedélyeztek szükséghelyzeti használatra Magyarországon

A kínai Cansino Biologics vállalat hétfőn reggel jelentette be, hogy a magyar egészségügyi hatóságok elfogadták vészhelyzeti alkalmazásra a saját fejlesztésű készítményüket.

Kecskemét, 2021. március 21. Oltáshoz előkészített orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina az oltás napján a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 21-én. MTI/Ujvári Sándor
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a jelenleg is zajló harmadik emberi kísérleti fázis előzetes eredményei alapján hagyta jóvá a Convidecia névre keresztelt oltóanyagot – tudósított a Reuters hírportál.

Magyarországon így a Sinopharm és az orosz Szputnyik V után egy harmadik, Európai Gyógyszerügynökség által meg nem vizsgált védőoltást is elfogadtak a hatóságok. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

A CanSinoBio vakcinája egy egydózisú oltóanyag, melyet jelenleg kizárólag Kínában, Pakisztánban és a koronavírus-járvány által érzékenyen érintett latin-amerikai régióban, főként Mexikóban használnak.

Magyarországon rekord magasságokban jár a pandémia, az elmúlt hetekben a fertőzöttek napi mozgóátlaga 10 ezer fölé emelkedett, miközben az elhunytak száma is vészesen magas, köszönhetően a harmadik hullám fellángolásának.