Dollár
396,66 Ft
Euró
403,16 Ft
Font
477,19 Ft
Bitcoin
23,449 $

Újabb kínai vakcinát engedélyeztek szükséghelyzeti használatra Magyarországon

Kecskemét, 2021. március 21. Oltáshoz előkészített orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina az oltás napján a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 21-én. MTI/Ujvári Sándor
not image

Kulcsár Péter

2021. március 22. - 10:14

A kínai Cansino Biologics vállalat hétfőn reggel jelentette be, hogy a magyar egészségügyi hatóságok elfogadták vészhelyzeti alkalmazásra a saját fejlesztésű készítményüket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a jelenleg is zajló harmadik emberi kísérleti fázis előzetes eredményei alapján hagyta jóvá a Convidecia névre keresztelt oltóanyagot – tudósított a Reuters hírportál.

Soron kívül Óriási pénzbírságot kapott a DIGI

Magyarországon így a Sinopharm és az orosz Szputnyik V után egy harmadik, Európai Gyógyszerügynökség által meg nem vizsgált védőoltást is elfogadtak a hatóságok.

A CanSinoBio vakcinája egy egydózisú oltóanyag, melyet jelenleg kizárólag Kínában, Pakisztánban és a koronavírus-járvány által érzékenyen érintett latin-amerikai régióban, főként Mexikóban használnak.

Magyarországon rekord magasságokban jár a pandémia, az elmúlt hetekben a fertőzöttek napi mozgóátlaga 10 ezer fölé emelkedett, miközben az elhunytak száma is vészesen magas, köszönhetően a harmadik hullám fellángolásának.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.