Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

8 millió forint értékben csempésztek gyógyszeres ampullákat az M5-ösön

TÉMÁK:
#kamion #NAV
Fotó: NAV Youtube
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei csaptak le az illegális szállítmányra.

Engedély nélküli gyógyszeres ampullákat találtak a NAV pénzügyőrei egy M5-ösön haladó kamionban. A 8 millió forint értékű izzadásgátló és ránctalanító hatású készítményt egy ételtároló dobozban tárolták, és Németországba tartottak vele.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

A jármű a hivatalos fuvarokmányai szerint Törökországból vitt autóalkatrészeket Németországba. Ám a járőrök átvizsgálva a kamion utasterét, megtalálták a fekhelyen, egy takaróba bugyolálva több száz gyógyszer üres csomagolását, majd egy hűtött ételtárolóban 100 egység gyógyszeres ampullát.

A sofőr nem tudta igazolni a gyógyszerek eredetét, és szállítási okmányt sem tudott ezekről mutatni. Elmondása szerint főnöke kérte meg, hogy juttassa el ezeket Németországba – számolt be róla a NAV.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szakértője szerint a megtalált készítmények Magyarországon vénykötelesek, és a botoxszal megegyező hatóanyagot tartalmaznak.

A gyógyszereket a pénzügyőrök a helyszínen lefoglalták, az ügyben gyógyszerrendészeti szabálysértés gyanúja miatt indítottak eljárást.