Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

43 éves korában elhunyt Nelson Mandela unokája, Zoleka Mandela

Zoleka Mandela felfoghatatlan megpróbáltatásokon ment keresztül, hiszen egyszerre szenvedett csípő-, máj-, tüdő-, medence-, agy- és gerincvelőrákban.

Fotó: Unsplash/Zoran Kokanovic
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nelson Mandela Alapítvány kedd reggel kiadott közleményében jelentette be a szomorú hírt:

„A Nelson Mandela Alapítvány őszinte részvétét fejezi ki a Mandela családnak Zoleka Mandela tegnap este tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt. Gyászoljuk Winnie mama és Madiba szeretett unokáját és az alapítvány barátját.” Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Zoleka Mandela 1980. április 9-én született, s egész életében szókimondó íróként és az egészségügy és az igazságosság aktivistájaként tevékenykedett: Zoleka Mandela MJ Seakamela és Zindzi Mandela gyermekeként született, s Nelson Mandela és második felesége, Winnie Mandela unokája volt.

A Nelson Mandela Alapítvány közleményében hangsúlyozta:

„A rákmegelőzéssel kapcsolatos figyelemfelkeltő munkája és a betegséggel kapcsolatos megbélyegzés lebontása iránti rendíthetetlen elkötelezettsége továbbra is inspirálni fog mindannyiunkat.”

Zoleka Mandela nemrég még Instagram-fiókján részletezte a közelmúltban a rákkal folytatott folyamatos küzdelmét, melyből kiderült, hogy szeptember 18-án, hétfőn szállították kórházba a csípő, a máj, a tüdő, a medence, az agy és a gerincvelő áttétes rákjának folyamatos kezelése céljából.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.