Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

2 év 8 hónap börtön kapott a férfi, aki csavarhúzóval fenyegette a segélyért a képviselő-testületet

Fotó: Pexels/Steve Johnson
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 14. - 07:42

A vádlott már az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, tárgyaláshoz való jogáról lemondott,

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt a Miskolci Törvényszék előkészítő ülésen hozott ítéletével 2 év 8 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy borsodi település képviselő-testületi tagjait életveszélyesen megfenyegette. 
 
A vádlott 2020 szeptemberében 50.000 forint rendkívüli segélyt akart igényelni a település önkormányzatától. A pénz megszerzése érdekében felszólította a képviselő-testület egyik tagját, hogy intézkedjen, mert különben ő fog intézkedni.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A vádlott – célja elérése érdekében – megjelent a községházán és egy, a zsebéből előhúzott csavarhúzóval az alpolgármestert azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem kapja meg a pénzt, akkor előbb a polgármester, majd a képviselő-testület tagjainak a torkát fogja ezzel az eszközzel átszúrni. A férfi a fenyegetést követően távozott a helyszínről – olvasható a Miskolci Törvényszék birosag.hu oldalon megjelent közleményében.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére, így az ítélet nem jogerős.