Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

...svg content...Fotó: EPA/Alejandro García
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Immáron valóban véget ért a hónapokon át tartó szappanopera, aminek Xavi volt a főszereplője, aki drámai módon jelentette be, hogy a szezon végén távozik. Nem egyszer állította azt, hogy nem gondolja meg magát, és még akkor sem marad, ha esetlegesen megnyernék a Bajnokok Ligáját.

Erre még reális esélyük is nyílhatott volna, ám végül nem jártak sikerrel, hiába volt a sorsuk a saját kezükben. Xavi a bajnoki címet is elbukta, majd Laporta meggyőzte őt, aminek nagyon örültek a klubnál. Nem sokkal később már arról szóltak a sajtóhírek, hogy Xavi mégis távozhat, mert az Almería előtti meccsen tett nyilatkozatával lenullázta magát. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Olyannyira, hogy Laporta eldöntötte, kirúgja az edzőjét, akinek hónapokon át „könyörgött”. A Barcelona az utolsó forduló előtt jelentette be, hogy megváltak Xavitól, és már azt is tudni, ki lesz az új edző. Xavi őszintén beszélt arról, hogy milyen helyzetben van jelenleg, mai nyilván nem túl kényelmes számára.

„Tisztelem az elnök döntését, hogy kirúg, ő hozza meg a döntéseket. Mindig is Barcelona-szurkoló leszek, és szurkolni fogok a klubnak.” – idézte Fabrizio Romano Xavit a spanyol bajnokságból az utolsó forduló előtt.

„Köszönöm, jól vagyok. Természetesen nehéz napok vannak mögöttem, ezek valóban nem könnyű napok. Ugyanakkor tiszta lélekkel vagyok itt, és szeretném elmondani, büszke vagyok az edzőként itt eltöltött két és fél évemre, ami nem volt könnyű” – fogalmazott a nyilatkozatában Xavi, akinek igen komoly összeget kellene fizetnie a Barcelonának.

20 millió euróról szóltak a hírek, de úgy tűnik, Xavi nem kíván élni a jogával, ami megint csak megmutatja, mennyire szereti a klubot. „Lemondok a maradék fizetésemtől? Erre már válaszoltam, és mindig állom a szavamat. Szeretnék egy nap visszatérni a Barcába. A Barcelona életem klubja, mindig is ezt mondtam. Nem zárom be az ajtót a Barca előtt, és annak lehetőségét sem zárom ki, hogy egyszer visszatérjek a klubhoz.”

Nagy Feró szerint Magyar Péter nem jelent fenyegetést, és sok pénz lehet mögötte

Nagy Feró ugyan elismeri Magyar Péter és a Tisza Párt eredményét, nem gondolja úgy, hogy veszélyes lenne a Fideszre.