Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Megszületett a hivatalos döntés, Xavi mégis távozik a Barcelonától

Megszületett az ítélet Xavi jövőjéről, de a katalánoknak nincs miért aggódniuk, már meg is találták edzőjük utódját.

...svg content...Fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Hónapokkal ezelőtt Xavinak annyira elege lett Barcelonában, hogy bejelentette, a szezon végén átadja a helyét. Már azelőtt sok pletyka keringett arról, hogy kirúghatják, és sokan azt gondolták, ezzel megelőzte a menesztését, és nyert némi időt magának. Később azonban jobb formába lendült a csapat, és Xavi is nyugodtabbnak tűnt.

Ennek ellenére rendre azt nyilatkozta, még akkor sem fogja meggondolni magát, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. Végül a döntő előtt kiestek, és a LaLigát is elvesztették, amit a Real Madrid húzott be. Sőt, Ancelotti csapata döntőt játszik a BL-ben a Dortmund ellen, viszont az egyik legjobb játékosukra nem számíthatnak. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Xavi mégis meggondolta magát, ünnepélyes keretek között jelentették be a maradását, majd tett egy olyan nyilatkozatot, ami túlment egy határon. Laporta hosszú heteken át győzködte Xavit, ám most ő volt az, aki végül menesztette állásából a spanyolt, ami körülbelül 20 millió eurójába fájhat a klubnak.

Xavinak mennie kell

Mivel a Barcelona anyagi helyzete továbbra sem közelíti meg a korábbit, ez a 20 millió eurós fájdalomdíj igencsak fájó lehet számukra. Fabrizio Romano az elsők között számolt be arról, hogy a Barcelona kirúgta Xavit, és a döntést időközben megerősítették, innen nincs visszaút, és az edzőjük rövidesen átadja a helyét.

Mindössze két héttel azután történt mindez, hogy megegyeztek Xavi-val a folytatásról, de az ominózus nyilatkozat megint átírta a forgatókönyveket. Laporta tájékoztatta Xavit az elmúlt órákban a reggeli személyes találkozó után, hogy nem számítanak a munkájára a folytatásban, így szabadon igazolhatóvá válik.

Hansi Flick kapta meg a lehetőséget arra, hogy a Barcelona edzője legyen, ami miatt a Bayern Münchent is visszautasította. Az 59 éves szakember, aki korábban a Bayern edzője is volt 2019 és 2021 között, legutóbb a német válogatottat vezette. Most egy egészen más feladat vár rá, amivel az egyik legnagyobb vágya teljesül, régóta szerette volna kipróbálni magát a katalánoknál.

A hivatalos bejelentésben nem esett szó a pontos okokról Xavi kapcsán, de azt már korábban tudhattuk. Annyit viszont közöltek, hogy a Sevilla ellen még Xavi ül a kispadon, és várhatóan utána jelentik be az új edzőt.