Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Xavi nem akar a jövőjéről beszélni a Real Madrid elleni vereség után

A Barcelona edzője nem akart a jövőjéről beszélni azt követően, hogy elvesztették a Real Madrid elleni párharcukat a spanyol bajnokságban, és egyúttal a bajnoki címet is.

...svg content...Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Bellingham 91. percben lőtt góljával szerezte meg a győzelmet a Real Madrid a Barcelona ellen vasárnap este. Ezzel már 11 pontra nőtt az előnyük, így gyakorlatilag pezsgőt bonthatnak, aligha bukják el a címet, és a Bajnokok Ligájában szintén esélyesek lehetnek, ugyanis bejutottak az elődöntőbe egy drámai végjáték végén a Manchester City ellen.

Jelenleg mindenki a Barcelona meg nem adott góljáról beszél, ami nagy botrányt kavart. A Barca kapusa, Ter Stegen értetlenül áll a jelenet előtt, és nem érti, egy olyan liga, mint a spanyol, miért nem alkalmaz gólvonal-technológiát. A rendszer segítségével egyértelműen megállapítható lett volna a helyzet, ám végül minden maradt ugyanúgy. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Xavi egyetért Ter Stegennel, a jövőjéről viszont nem hajlandó beszélni. A Barcelona nagyon szeretné, ha maradna, addig nem is tárgyalnak más edzővel, amíg a legendájuk ki nem sétál az ajtón. Lehet arra esély, hogy meggondolja magát, de az is lehetséges, a Real Madrid elleni vereség azt erősíti meg benne, jobb, ha vált.

„Nem ez a megfelelő pillanat”- reagált Xavi a jövőjét firtató kérdésekre. „Meg kell emésztenünk ezt a vereséget, és a következő meccsünkre, a Valenciára kell koncentrálnunk. Hat mérkőzés van előttünk, szóval van még tennivalónk. A cél az, hogy a következő szezonban ismét a Szuperkupában legyünk.” – utalt ezzel arra, hogy az első két hely valamelyikén akarják befejezni a szezont.

Xavi szinte semmi esélyt nem lát arra, hogy megelőzzék a Real Madrid az ellenük elszenvedett vereség után, ami 3 pontjukba került, és még a második helyük sem biztosított. „A LaLiga 38 meccsből állt, és gratulálnod kell a Madridnak. Az egész szezonban csak egyszer kaptak ki, és a bajnoki cím mára gyakorlatilag eldőlt.” – idézte az ESPN.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.