Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Bellingham 91. percben lőtt góljával nyert a Real Madrid a Barcelona ellen

Egy több mint emlékezetes mérkőzést vívott egymással a Real Madrid és a Barcelona a spanyol bajnokságban.

...svg content...Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Sok millióan várták a nagy spanyol rangadót a Real Madrid és a Barcelona között, aminek a Santiago Bernabeu stadion adott otthont vasárnap este. Nagyon rövid időn belül született meg az első találat, Christensen már a 6. percben megszerezte a Barcelonának a vezetést a kiváló formában játszó Raphina révén.

Sokat nem kellett várnunk a válaszra, amit V. Júnior adott meg büntetőből. Nagyon hamar válaszolt a hazai csapat, viszont már akkor érezni lehetett a levegőben, hogy lesznek még további találatok, valószínűleg mindkét oldalról. A Barcelona terveit először De Jong borította fel, akit a 45. percben le kellett cserélni egy súlyosabb sérülés miatt. A helyét Pedri vette át, míg a 46. percben az első gól szerzője ment le, és López ugrott be. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

A legvitatottabb jelenet Luninhoz, a Real Madrid kapusához fűződött, aki nagyon úgy tűnt, hogy a gólvonalon belül szedte össze a labdát. Több kameraállásból is megvizsgálták a helyzetet, és hiába a kimerevített képek, végül a játékvezető nem adta meg a gólt, amiből nagyobb botrány keveredett, és a közösségi médiát azonnal ellepték az éles kritikák.

López olyannyira jól állt be, hogy a 69. percben ismét vezetéshez juttatta a Barcelonát, és csakúgy mint az első gólnál, a Real Madrid hamar válaszolt. Percek teltek csak el López gólja után, amikor Vázquez 2-2-re módosította az állást. A gólt és gólpasszt is jegyző V. Júnior ütemben maradt, és röviddel az utolsó 10 perc előtt ziccert hibázott, amikor Ter Stegen nagyot védett.

A változatosság kedvéért ismét Bellingham volt a hős, aki a hosszabbításban döntötte el a 3 pont sorsát, amivel gyakorlatilag bebiztosította a madridiak bajnoki címét, szinte behozhatatlan az előnyük ezzel a 11 ponttal. Ez egy tipikusan olyan El Clásico volt, amit a Barcelona is megnyerhetett volna, és a következő napokban biztosan komoly vitatémát fog jelenteni a meg nem adott gól.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.