Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

A korán ébredők még elcsíphették: zölden izzó tűzgömb húzott el Magyarország felett

A fényes hajnali tűzgömböt a Dunántúlról és a főváros térségéből is látni lehetett.

Fotó: Időkép / Gucsik Bence
Világűr

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint kiderült, látványos tűzgömbben gyönyörködhettek hajnalban azok, akik nagyon korán keltek Magyarországon. 4 óra 5 perckor ugyanis egy fényes, zöld színben izzó meteor szelte át az eget, amelyről számos remek fotó, illetve egy pazar videó is készült. Az égi jelenséget a Dunántúlról és a főváros térségéből lehetett látni.

Az Időkép azt írja, a pazar felvételek a webkameráiktól, illetve Gucsik Bence soproni kamerájától származnak. Aki a fenti videó mellett szeretné megtekinteni a fotókat is, kattintson erre a linkre. De korábban arról is beszámoltunk, hogy nyolcvan éve nem látott esemény közeleg, amelyről kár lenne lemaradni. Míg a Pók-galaxisról készült lenyűgöző fotó itt érhető el. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Mindemellett azt is megírtuk, hogy magyarázatot találhattak a tudósok a Betelgeuse egyik nagy rejtélyére: csupán illúzió lehet az egyik legnagyobb ismert vörös óriás szokatlanul gyors forgása. De a Föld forgásáról is készült egy igen látványos timelapse-videó, amelynek látványa minden bizonnyal mély szomorúsággal fogja eltölteni a laposföld-hívőket.