Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Látványos timelapse-videó készült a Föld forgásáról

A látvány mély szomorúsággal töltheti el a laposföld-hívőket.

...svg content...Fotó: Unsplash/NASA
Világűr

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Föld annak ellenére is folyamatos forgásban van, hogy néhányak más véleménnyel vannak ezzel kapcsolatban. Számukra is nagy segítség lehet Eric Brummel timelapse videója, amely szemléletesen mutatja be a Föld forgását az éjszakai égbolt hátterében.

A videón látható hatást úgy érte el Brummel, hogy kamerája mellett egy úgynevezett csillagkövető eszközt is használt, amely a kamera mozgását gyakorlatilag a Föld forgásával szinkronizálta, de fordított irányban. Ez a megoldás olyan képsorozatot eredményezett, amely látványos módon szemlélteti a Föld forgását, miközben a Tejútrendszer és az éjszakai égbolt is különböző képeken jelenik meg előttünk. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A videó megtekintése után többen is megjegyezték, hogy bár eddig is tisztában voltak a Föld forgásával, ilyen módon látni a folyamatot kissé hátborzongató volt számukra.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.

Újabb motorbaleset történt, most Aszófő és Balatonfüred között

A jő idő beköszöntével sokkal több a súlyos és halálos motorbaleset, ezúttal Aszófő és Balatonfüred között bukott egy motoros.