Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Nagy botrány lehet a Liverpool elvett góljából, itt a hivatalos közlemény

A PGMOL elismerte, tévesen ítélték meg Luis Díaz les miatt érvénytelenített gólját a Liverpool mérkőzésén a Tottenham ellen, amit 2-1-re veszítettek el a vendégek.

Fotó: EPA/NEIL HALL
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Őrült meccseket hozott a szombati játéknap a Premier League-ben. A Manchester City váratlanul elszenvedte az első bajnoki vereségét, amivel magára húzta a riválisokat, legalábbis a londoni oldalt biztosan.

Az Arsenal hozta a kötelezőt idegenben, míg a Tottenham a sokáig 9 emberrel játszó Liverpoolt csak a lefújás előtti másodpercekben tudta legyőzni egy öngóllal. A Liverpool a kiállítások nélkül valószínűleg hozta volna a 3 pontot, de még 10 emberrel is.

Az egyik visszavont találatnál érezhető volt, hogy van valami a levegőben. Utólag kiderült, Díaz lesgólját tévesen ítélték meg, amit maga a PGMOL ismert el, és hivatalos vizsgálat indult az ügyben.

Jelentős emberi hiba történt

A 34. percben született a találat, amit érvénytelenítettek. Danner England ellenőrizte a döntést a VAR-szobában, majd úgy ítélte meg, hogy a pályán született ítélet helyes volt. A képernyőn viszont semmilyen lesvonalvizsgálat nem jelent meg.

A kiadott közleményben elismerik, jelentős emberi hiba történt, és megjegyzik, egyértelmű és nyilvánvaló hiba történt. Azt írják, a VAR beavatkozásával kellett volna megítélni a gólt, de mégsem avatkoztak be.

Emiatt a PGMOL teljes körű vizsgálatot rendelt el a hibához vezető körülményekről. Klopp a mérkőzést követően dühös volt, és feltette a kérdést, ez most mégis kinek segít, mert a Manchester United és a Wolves meccsén is történt hasonló, pontokat azonban nem adtak érte.

Klopp ideges a történtek miatt

Az ESPN azt írja, a Liverpool menedzsere szerint senki sem vár el 100%-osan helyes döntéseket, de amikor a VAR belép a képbe, ennek a folyamatnak könnyebbé kell válnia. „A döntés nagyon gyorsan megszületett, és megváltoztatta a játék lendületét.”

A Tottenham edzője, Postecoglou pedig úgy nyilatkozott, sosem volt igazán rajongója a VAR-nak, mely bonyolítja a játék azon területeit, amikről azt gondolták, a múltban elég egyértelműek voltak. „Meg kell birkóznunk vele.”

„A legnagyobb problémánk az, hogy a technológia semmilyen formája nem teszi hibátlanná a játékot. Mindig is elfogadtuk, hogy a hibák a játék részei, az emberek pedig emberi lények, ugyanakkor a játék sok része nem tényszerű, ami miatt a játékvezetők ugyanúgy fognak hibázni, mint ahogy a játékosok és a menedzserek is. Ha ilyen magasra tesszük a lécet, akkor változatlanul hibázni fogunk.”

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.