A mérgező örök vegyi anyagoknak, vagy PFAS-anyagoknak való kitettség egy friss kutatás szerint alacsony születési súlyhoz és későbbi életkorban elhízáshoz vezethet.
Világszerte egyre nagyobb problémákat jelent az elhízás, amely olyan krónikus betegségekhez vezethet, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy különböző daganatos elváltozások
A legújabb kutatások alapján kijelenthető, hogy az obezitásért főként egyes ételtípusok a felelősek, nem pedig általánosságban véve a túlzott fogyasztás.
A University of South Australia kutatói állítják: az elhízás egyes típusaiban csökkenhet az agyi szürkeállomány mennyisége, ezáltal emelkedhet a demencia és a stroke kockázata.
Jonathan Neman, a Sweetgreen nevű egészséges ételeket kínáló étteremlánc vezetője komoly kritikáknak lett kitéve, mert rávilágított az elhízottság egészségügyi hátulütőire.
Kutatók rájöttek, hogy az elhízás bizonyos típusaiban jelentős módon csökkenhet az agyban előforduló szürkeállomány mennyisége.
Bekerülhet az élelmiszerekbe, és kóros elhízáshoz vezethet az anyagcsere megváltoztatásával egy növényvédelemben használt vegyszer.
A fejlett társadalmak egyik legnagyobb problémája, az elhízás nem csak helytelen életmódból következhet, akár hormonális probléma is állhat a hátterében, szervezet hormontermelő egysége, a pajzsmirigy is felelős lehet érte.
Kutatók egészen egyedi trükkel vették rá a növényt arra, hogy sokkal nagyobb gumókat növesszen.
Portugál kutatók korszakalkotó felfedezést tettek annak kapcsán, milyen összefüggés van az agyi funkciók és a zsírégetés között.
Az idő előrehaladtával itt-ott felbukkanhatnak testünkön felesleges zsírrétegek annak ellenére is, hogy egészségesen táplálkozunk, de vajon hogyan szabhatnánk gátat ennek a változásnak?