Tajvan kedden jelentette be, hogy feloldja a fukusimai élelmiszer-import tilalmat, melyet a 2011-es atomerőmű-katasztrófa után vezettek be.
Embertelen módon elszálltak az árak, néhány hónap alatt bizonyos alapvető élelmiszerek 40-50, sőt akár 100 százalékot meghaladó mértékben is drágulhatnak.
A takarmány árának növőekedésével elkerülhetetlennek látják a szakemberek a húsipari termékek drágulását is.
A takarmányárak 30 százalékos növekedése apropóján a termelők a termékeik árában is jelentős drágulásra számítanak.
Az alternatív fehérjepiacba történő tavalyi beruházások rekordbevételt hoztak az ágazatnak, a befektetések ugyanis háromszorosára növekedtek a korábbi évhez képest.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) érdekes adatokat közölt, ezúttal a hazai élelmiszerek arányáról a legnagyobb kereskedelmi láncok üzleteit tekintve.
Nemsokára a sci-fi filmek valósággá válhatnak, ugyanis elképzelhető, hogy a jövőben olyan üzemanyagokat használhatnak fel a repülőgépekben, amelyeket kizárólag élelmiszer-hulladékokból állítottak elő.
Európai kutatók egy korábban soha nem látott képet tártak fel az általunk elfogyasztott ételek éghajlati hatásairól, az élelmiszerek előállításától egészen elfogyasztásukig.
Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerint soha nem látott fejlesztések várnak a hazai élelmiszeriparra az évtized végéig, ugyanis a korábbi EU-s költségvetési ciklushoz képest sokkal nagyobb összegből újulhat meg az ágazat.
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletének (FDA) legutóbbi közleménye alapján még mindig nem találtak tudományos bizonyítékot a Sars-CoV-2 vírus élelmiszerekkel való terjedésére.
Nemzetgazdasági stratégiai alapon kezdődhet meg a nem magyar tulajdoni többségű kiskereskedelmek, vagyis az Aldi, a Lidl és a Penny kiszorítása.