Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Fotó: EPA/TIM KEETON
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Liverpool mérkőzése előtt kaptunk jó híreket is, főként Szoboszlairól, aki ismét a csapattal edzhetett a sérülését követően. Ugyanakkor kiderült, hogy Alisson, akit a világ egyik legjobb kapusának tartanak, feliratkozott a hosszú időre kidőlt játékosok közé. Rég nem látott sérüléshullám söpör végig mostanában az angoloknál, ami sokba kerülhet.

Mint az várható volt, a Nottingham Forest ellen Szoboszlai már ott lehetett a kispadon, akárcsak Nunez. Salah viszont továbbra sem vethető be, ahogyan Jota, Alexander-Arnold, Jones, Matip, Gravenberch és Thiago sem. Ez egy igen komoly névsor, így nem meglepő, hogy a Nottingham ellen a vártnál nagyobb volt a kihívás, már csak amiatt is, mert egy kiesés elől menekülő csapatról beszélünk. Soron kívül Változékony időnk lesz szerdán, néhol jégdara és hózápor is lehet

Az első félidő ugyan hozott pár Liverpool-helyzetet, a hazaiak rendre jól védekeztek, vagy szerencsések voltak. Láthatóan jól felkészültek a Klopp vezette alakulatra, majd a második félidő első felében Endo és Nunez is beugrott. Clark és Robertson hagyta el a pályát, helyükön két friss játékossal, akik remek formának örvendenek.

A csereként beállt Nunez volt a hős

A Nottingham egyáltalán nem adta át a teret, több veszélyes próbálkozásuk is volt, és a 70. percnek is úgy futottak neki, hogy egyik csapat sem talált be a hálóba. Pár perccel később már Szoboszlai is a pályán volt Elliott helyén, bízván abban, hogy vele képesek lesznek begyötörni valahogyan azt az egyetlen gólt, ami 3 pontot érhet.

A 95. percben kis híján öngólt kapott a Nottingham, de a kapus földöntúli mozdulattal védett, ám ekkor még mindig volt hátra 3 perc a lejfúsáig. Amikor már úgy tűnt, hogy pontokat hullajt el a Liverpool, jött Nunez, és a 99. percben eldöntötte a 3 pont sorsát, több mint drámai módon. A Liverpool ezzel hozta a kötelezőt, és 63 ponttal vezeti a bajnokságot az 59 pontos Manchester City előtt, akik vasárnap az United ellen játszanak, míg az Arsenal 58 ponttal fut neki a 27. fordulónak.

A Chelsea ezúttal is csak szenvedett, most a Brentford ellen buktak el pontokat, hiába vezettek. A 83. percben egyenlíteniük kellett, és ezzel a 2-2-vel a TOP-10-en kívül vannak, ami hosszú távon lehetséges, hogy Pochettino állásába kerülhet. Nem kizárt, hogy Mourinho ismét visszatér, és átveszi az irányítást Londonban, ahol a legnagyobb sikereit érte el.

Szintén meglepetés, hogy a Fulham simán, 3-0-ra verte a Brightont, akárcsak a Newcastle a Wolverhampton. Két nagyon sima győzelem, de a Tottenham szintén három gólt jegyzett a Palace ellen, akik hiába vezettek az 59. percben. A Spurs ezzel 50 pontos az 5. helyen az 52 pontos Aston Villa mögött, de csak most lépnek pályára.