Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Szoboszlai-hatás: október végétől Liverpoolt is felveszi budapesti kínálatába a Ryanair

Az ír fapados légitársaság október 28-tól hetente két alkalommal köti össze a magyar fővárost az északnyugat-angliai várossal.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Ryanair foglalási rendszerében megjelent adatok szerint a téli menetrend kezdetétől a hétfői és szombati napokon repül majd Budapest és Liverpool között – írja az AIRportal.hu légiközlekedési szakportál. Emellett úgy tudni, az FR 1646-os számú járatok (helyi idők szerint) hétfőnként 14:55-kor szállnak fel Budapestről és 16:45-kor érkeznek meg Liverpoolba, majd 17:10-kor indulnak vissza a magyar fővárosba, ahol 20:50-kor szállnak le.

Szombatonként a járatok 40 perccel később közlekednek – teszik hozzá. Az útvonalat a légitársaság lengyel leányvállalatának budapesti bázisú repülőgépei teljesítik majd. De a cikkben arra is rámutatnak, hogy ezzel közvetlen konkurenciát kap a Wizz Air liverpooli járata, amely szintén hetente két alkalommal, szerdánként és vasárnaponként repül a légitársaság foglalási rendszere szerint a 2024–2025-ös téli menetrendben. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A Világgazdaság megjegyzi: a Ryanair döntésében közrejátszhatott az is, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 23 éves csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik átigazolása óta megnőtt az érdeklődés Liverpool mint desztináció iránt. A futballkirándulások szervezésével foglalkozó Focitournál például kifejezetten örültek, hogy a focista nem Newcastle-be igazolt, mivel „Liverpoolba egyszerű az eljutás és a hotelekkel sem szokott probléma lenni”.

Korábban azt is megírtuk, hogy óriási gólokat lőtt Szoboszlai a Liverpool edzésén, amelyről felvétel is készült. A focista rúgótechnikája még mindig az egyik legjobb, emiatt is ösztönzik arra, hogy vállaljon többet a meccseken. Míg ebben a cikkben arról számoltunk be, hogy a világ másik felén is sírnak Szoboszlai edzőjének távozása miatt: Jürgen Klopp úgy döntött, kiszáll a futballból, legalábbis egy időre biztosan, így hamarosan átadja a helyét.